Formula 1

Leclerc a refuzat să îngenuncheze înainte de MP al Austriei. Ce a spus după cursă despre subiect

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Marele Premiu al Austriei

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
05/07/2020 la 17:33

Charles Leclerc, pilotul de 22 de ani al lui Ferrari, a refuzat să îngenuncheze în semn de sprijin pentru curentul #BlackLivesMatter. Pilotul monegasc a explicat că acest lucru nu îl face un militant mai puțin activ împotriva rasismului.

La inițiativa lui Hamilton, cei mai mulți dintre piloții din Formula 1 au decis să îngenuncheze înainte de Marele Premiu al Austriei, fiind solidari cu mișcarea #BlackLivesMatter. Nu și Leclerc, tânărul pilot de la Ferrari considerând că altfel militezi împotriva rasismului. "Gesturile zilnice contează mai mult decât cele formale", a explicat Leclerc.

Cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul din viața noastră de zi cu zi. Nu mă interesează gesturile formale care ar putea fi considerate controversate în unele țări. Nu mă voi pune în genunchi, dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin angajat decât alții în lupta împotriva rasismului | Charles Leclerc
Formula 1

Mercedes a acaparat prima linie a grilei de start de la Silverstone. Surpriză mare pe poziția a 3-a

ACUM 7 ORE

Leclerc, debut de sezon de vis în Formula 1

Valtteri Bottas a reuşit să câştige cursa după ce a plecat din pole position, însă Mercedes nu a reuşit să facă dubla. Asta pentru că Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde după un incident cu Alexander Bottas şi a pierdut 2 poziţii în clasament.

Weekendul de coşmar al celor de la Ferrari, cu plecări de pe poziţia a 7-a (Leclerc) şi a 11-a (Vettel), s-a încheiat totuşi cu bine: francezul Charles Leclerc a terminat pe poziţia a doua.

Pe locul 3 a terminat Lando Norris, aflat la primul podium din carieră. Norris a profitat de 2 penalizări: cea a lui Hamilton, şi una primită de Sergio Perez. Colegul său de la McLaren, Carlos Sainz Jr, a încheiat pe locul 6.

"Nu mă așteptam. Este o surpriză foarte mare, dar sunt foarte fericit! Cred că astăzi am făcut totul perfect și am reușit să terminăm pe locul doi. Este dovada că se poate întâmpla orice, sunt foarte fericit. Am avut un pic de noroc cu pedeapsa lui Lewis și unele accidente. Astăzi am plecat cu scopul de a profita de toate oportunitățile se vor ivi. Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut, suntem încă foarte departe. Trebuie să fim puternici din punct de vedere mental, să lucrăm împreună și cred că ne vom întoarce acolo unde ne dorim, dar va dura ceva timp. Muncim din greu, sperăm să avem noutăți tehnice în curând și să readucem pe Ferrari acolo unde merită", a spus Leclerc la final, potrivit Gazzetta dello Sport.

De notat și faptul că Marele Premiu al Austriei a fost unul de coşmar pentru cei de la Red Bull. Max Verstappen a abandonat încă din turul 14, în timp ce Albon a fost nevoit să se retragă în turul 61.

Clasamentul final al Marelui Premiu al Austriei

1. Bottas

2. Leclerc

3. Norris

4. Hamilton

5. Sainz

6. Perez

7. Gasly

8. Ocon

9. Giovinazzi

10. Vettel

Formula 1

Lewis Hamilton, emoții uriașe pentru victoria de "acasă": a făcut pană în ultimul tur la Silverstone

02/08/2020 LA 15:44
Formula 1

#BlackLivesMatter Hamilton a îngenuncheat din nou la Styrian GP. 4 piloți au rămas în picioare

13/07/2020 LA 05:59
Subiecte asemănătoare
Formula 1FerrariLewis HamiltonCharles Leclerc
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol