Articol scris de Andrei Nicolae
Pilotul din Madrid a ocupat poziția a cincea în clasament, cu 164.5 puncte, în urma oamenilor de la Mercedes și Red Bull, echipe ce au concurat în lupta pentru titlul mondial atât la constructori, cât și la piloți. De asemenea, Sainz a obținut de patru ori în sezonul precedent un loc pe podium, la Grand Prix-urile de la Monza, Hungaroring, Sochi și Yas Marina.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24
Leclerc s-a aflat la al treilea sezon alături de Ferrari în 2021. Pilotul monegasc și-a învins colegul în clasamentul general în primele două sezoane alături de echipa din Maranello. În 2019 și 2020, Leclerc a fost coleg cu Sebastian Vettel, care nu a reușit să îl întreacă pe tânărul pilot.
Performanța lui Sainz de a termina deasupra lui Leclerc a reprezentat astfel o premieră pentru monegasc la Ferrari. Pilotul ce a ocupat poziția a patra în 2019 a vorbit despre situația de la Ferrari și despre relația sa cu pilotul spaniol: "Evident că doare. Îl doare pe orice pilot. Mereu când termini în urma coechipierului tău, fie că este vorba despre un sezon sau o cursă, doare. Mereu vrei să îți învingi coechipierul."
"În același timp, dacă mă întrebi dacă sunt mulțumit cu sezonul trecut, pot să spun că sunt. Au fost niște oportunități pe care le-am ratat, uneori pentru că nu am avut noroc, alteori pentru că am vrut prea mult și am învățat din asta. Unul dintre punctele forte ale lui Carlos este că este mereu acolo. Este conectat în orice cursă. Eu pot să fiu uneori prea optimist, iar asta s-a întâmplat de multe ori anul trecut și m-a costat puncte."

Ferrari permite duelul Leclerc vs Sainz

Leclerc a vorbit despre rivalitatea pe care o va avea cu Sainz și în sezonul ce urmează. Monegascul a confirmat că a discutat cu italienii despre duelul cu pilotul madrilean și că cei doi se pot lupta în orice cursă, fără să își asume riscuri ce pot afecta echipa:
"Desigur că este un subiect pe care l-am discutat. Suntem liberi să ne luptăm. Evident, fără a ne asuma riscuri stupide pentru că ne luptăm pentru moment, iar obiectivul final este să ducem Ferrari sus, dar o să fim liberi să ne luptăm."
Leclerc va avea primul său duel cu Sainz în weekendul 18-20 martie, în cadrul Grand Prix-ului de la Bahrain, unde va avea loc debutul noului sezon de Formula 1.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25