Articol scris de Viviana Moraru
Deși nu s-a aflat la nivelul lui Max Verstappen în weekend-ul trecut, Charles Leclerc era favorit să termine cursa pe podium. Însă, o ieșire de pe circuit cu 10 tururi înainte de finalul cursei l-a costat enorm, fapt ce l-a clasat la finalul cursei pe locul 6, poziție ce i-a întristat pe tifosi.
Deși a plecat de pe 2, din spatele lui Max Verstappen, Leclerc a avut un start slab în cursă, fiind depășit încă din primul tur de Sergio Perez și Lando Norris, cu olandezul câștigând timp prețios în față. După câteva tururi a reușit să-l depășească pe britanicul de la McLaren, începând cursa de urmărire a piloților Red Bull.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
ACUM 7 ORE
În turul 53, după o ieșire în decor, și o trecere pe la boxe, Leclerc s-a văzut nevoit să repornească în cursă de pe locul 9, șansele la podium fiind reduse drastic. În tururile de final a reușit să recupereze 3 poziții pe grilă, situându-se la sfârșitul cursei pe locul 6.
CITEȘTE ȘI:
MAX VERSTAPPEN L-A DEPĂȘIT CU UN TUR PE LEWIS HAMILTON PE CIRCUITUL DIN IMOLA! CE A DECLARAT DESPRE ACEASTĂ DIFERENȚĂ

Leclerc, după Imola: "Am fost lacom"

După cursă, monegascul de la Ferrari s-a declarat dezamăgit de cum a gestionat cursa: "Este o rușine. Sunt 7 puncte valoroase la sfârșitul campionatului. Cu siguranță, asta nu ar trebui să se întâmple din nou." Cu toate acestea, Leclerc este conștient de diferența care a existat între monopostul său și cel Red Bull pe circuitul de la Imola: "Locul 3 a fost tot ce aș fi putut obține, nu am avut ritmul de cursă necesar pentru mai mult, am fost prea lacom și am plătit prețul pentru asta", a declarat Charles.
Ieșirea în decor a lui Charles Leclerc a venit după ce Carlos Sainz a fost nevoit să se retragă după doar un singur tur de cursă, fiind lovit de Daniel Ricciardo. Astfel, cursa de casă a celor de la Ferrari a fost una nereușită, cu doar 8 puncte obținute de Leclerc.
În ciuda acestui fapt, Leclerc continuă să fie liderul clasamentului general al piloților, la 27 de puncte distanță față de Max Verstappen.
Următoarea cursă de Formula 1 va fi o premieră, desfășurându-se pentru prima dată pe circuitul din Miami, în weekend-ul 6-8 mai.
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
ACUM 12 ORE
Marele Premiu al Spaniei
Șeful Red Bull se teme de trădare. Aston Martin bănuită că a ”clonat” monopostul RB18
ACUM 15 ORE