Leclerc a ajuns la academia Ferrari în 2016, pe când avea numai 18 ani. Acesta a debutat în Formula 1 pentru constructorul Alfa Romeo Sauber, pentru care a pilotat în sezonul anterior. La începutul acestui an, monegascul l-a înlocuit pe Kimi Raikkonen și a devenit coechipierul lui Sebastian Vettel la Ferrari. Pilotul de 21 de ani are contract cu italienii până în 2022.
Într-un interviu acordat pentru Channel 4, Leclerc a vorbit despre perioada petrecută la Ferrari și despre relația sa cu Sebastian Vettel:
Încă încerc să mă obișnuiesc cu tot ce se întâmplă în cariera mea și să învăț cât mai multe lucruri. Mă ajută enorm faptul că Seb (Vettel) este alături de mine. El are multă experiență și a trecut prin multe situații cu care eu mă confrunt în acest moment. Seb știe cum să lucreze la îmbunătățirea mașinii și cum să vorbească cu mecanicii. Sunt atât de multe lucruri pe care i le poți spune unui mecanic, dar trebuie să știi exact de ce ai nevoie, altfel riști să nu rezolve problema. Seb mă ajută frecvent în aceste situații!
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
IERI LA 15:42
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2686783.jpg

Leclerc: "Nu mă interesează cine este pilotul numărul 1! Sunt fericit așa!"

Charles Leclerc are în palmares mai multe victorii și starturi din pole-position decât colegul său de la Ferrari în acest sezon. Deși mulți consideră că monegascul trebuie să fie pilotul numărul 1 al "Scuderiei", Leclerc consideră că Vettel se află la un nivel mult mai ridicat decât al lui:
Sebastian are în palmares patru titluri mondiale, în timp ce eu n-am câștigat niciunul. Cu siguranță, el are multă experiență, este rapid și puternic, iar eu încerc să învăț cât mai multe lucruri de la el. Vom vedea la sfârșitul sezonului cine va deveni pilotul numărul 1 al echipei, dar nu aceasta este prioritatea mea. Sunt fericit exact așa cum sunt acum.
Legat de evoluția sa din acest sezon, Charles a declarat că a muncit din greu pentru a trece de începutul slab:
După nouă curse eram foarte dezamăgit de rezultatele mele din calificări. Între timp, am muncit foarte mult și am încercat să-mi îmbunătățesc mașina și stilul de pilotaj. În final, am reușit să-mi ridic nivelul din prima probă de calificări și până în ultima.
https://i.eurosport.com/2019/09/10/2673604.jpg

Leclerc: "Lewis mi-a vorbit mereu cu prietenie! Este o onoare!"

Leclerc a avut cuvinte frumoase și pentru Lewis Hamilton, pe care pilotul de la Ferrari obișnuia să-l urmărească la televizor:
Lewis mereu mi-a vorbit cu prietenie, iar acest lucru înseamnă enorm pentru mine! Să primești cuvinte frumoase de la un campion ca el este o adevărată onoare. Pe vremuri, obișnuiam să mă uit la Formula 1 la televizor, iar Lewis era mereu acolo. Încă de atunci visam să pilotez alături de el și să ne luptăm pentru primul loc.
https://i.eurosport.com/2019/09/07/2672186.jpg
Charles Leclerc a câștigat două curse în acest an, la Spa (Belgia) și la Monza (Italia). Ferrari are în total trei victorii în actualul sezon, după ce Vettel a încheiat pe prima poziție Grand Prix-ul din Singapore. Mercedes și-a trecut matematic în palmares al șaselea titlu consecutiv, după victoria lui Valtteri Bottas din ultima etapă. Lewis Hamilton este principalul favorit să câștige titlul de campion în clasamentul piloților, după nouă curse câștigate în actualul sezon.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
IERI LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42