Cursa din Bahrein a început cu un incident greu de privit pentru fanii Formulei 1. În primul tur, Romain Grojean a fost acroșat de Daniil Kvyat și s-a izbit de un parapet, iar mașina sa pur și simplu a explodat, stârnind îngrijorarea tuturor celor prezenți. Din fericire francezul a ieșit repede din mașină și primele informații despre starea sa de sănătate au fost dintre cele mai bune.
Cursa s-a reluat apoi, dar incidentele nu au lipsit nici în continuare. Mașina lui Lance Stroll s-a răsturnat după o coliziune cu același Daniil Kvyat și a fost nevoie de intervenția macaralei pentru a îndepărta bolidul de pe circuit.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Bahrainului

Formula 1
Hamilton își ia presiunea de pe umeri pe finalul de sezon! Ce a declarat despre lupta cu Verstappen
ACUM O ZI
Ulterior, cursa s-a desfășurat normal, iar Lewis Hamilton a condus ostilitățile de la un capăt la altul, trecându-și în cont încă o victorie, ajungând la cota 95. Pe locul secund a încheiat Max Verstappen, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Alexander Albon, tailandezul profitând de o problemă tehnică a lui Sergio Perez cu câteva tururi înainte de final.
La final, Hamilton a vorbit mai puțin despre victorie și s-a referit cu precădere la nefericitul accident din primul tur: "De fiecare dată când ne urcăm în mașini ne asumăm niște riscuri. Nu pot decât să mă bucur că toate sistemele de siguranță gândite de Federația Internațională au funcționat, pentru că altfel vorbeam acum de o mare tragedie."
Plecat al doilea în cursă, Valtteri Bottas a încheiat abia pe poziția a 8-a. Mașinile Ferrari au dezamăgit din nou, Leclerc terminând al 10-lea, iar Vettel al 13-lea. Săptămâna viitoare va urma o nouă etapă, pe același circuit din Bahrein, iar etapa care va încheia acest sezon va avea loc în week-end-ul 11-13 decembrie, pe circuitul de la Abu Dhabi.
Grand Prix des Etats-Unis
Max Verstappen, victorie la limită în fața lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Statelor Unite
25/10/2021 LA 04:26
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08