Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a mai făcut duminică un pas important în cursa sa de a atinge pragul de 100 de curse câștigate în Formula 1. Hamilton s-a impus în cursa din Portugalia, trecând primul linia de start, cu aproape 30 de curse avans față de al doilea clasat, olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing Honda), cel care pare a fi principalul său contracandidat la câștigarea titlului de campion mondial al sezonului 2021.
Cursa fost întreruptă la scurt timp după start, fiind necesară intervenția safety car-ului după o coliziune între Raikonen și coechipierul său de la Alpha Romeo, italianul Giovinazzi. Pe locul 3 a venit coechipierul lui Hamilton, de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Hamilton, după Marele Premiu al Portugaliei: "A fost o cursă dură"

Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
După cursă, Hamilton s-a arătat nemulțumit de cursa făcută, declarând: "A fost o cursă dură din punct de vedere mental, pentru a păstra totul laolaltă. A fost foarte puternic vântul, așa că da... Am pierdut puțin la repornire, ceea ce nu a fost în regulă, nu am fost mulțumit. Rezumând, sunt multe concluzi de tras în urma cursei de astăzi, pentru că nu a fost totul perfect”.
Clasamentul general al piloților este condus de Hamilton, cu 69 de puncte, urmat de Verstappen, cu 61 și Lando Noris (McLaren Mercedes), cu 37.
La constructori conduce Mercedes, cu 101 puncte, urmată de Red Bull Racing Honda, cu 83 și McLaren Mercedes, cu 53.
Sursa: Mediafax
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42