Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a mai făcut duminică un pas important în cursa sa de a atinge pragul de 100 de curse câștigate în Formula 1. Hamilton s-a impus în cursa din Portugalia, trecând primul linia de start, cu aproape 30 de curse avans față de al doilea clasat, olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing Honda), cel care pare a fi principalul său contracandidat la câștigarea titlului de campion mondial al sezonului 2021.
Cursa fost întreruptă la scurt timp după start, fiind necesară intervenția safety car-ului după o coliziune între Raikonen și coechipierul său de la Alpha Romeo, italianul Giovinazzi. Pe locul 3 a venit coechipierul lui Hamilton, de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Hamilton, după Marele Premiu al Portugaliei: "A fost o cursă dură"

Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05
După cursă, Hamilton s-a arătat nemulțumit de cursa făcută, declarând: "A fost o cursă dură din punct de vedere mental, pentru a păstra totul laolaltă. A fost foarte puternic vântul, așa că da... Am pierdut puțin la repornire, ceea ce nu a fost în regulă, nu am fost mulțumit. Rezumând, sunt multe concluzi de tras în urma cursei de astăzi, pentru că nu a fost totul perfect”.
Clasamentul general al piloților este condus de Hamilton, cu 69 de puncte, urmat de Verstappen, cu 61 și Lando Noris (McLaren Mercedes), cu 37.
La constructori conduce Mercedes, cu 101 puncte, urmată de Red Bull Racing Honda, cu 83 și McLaren Mercedes, cu 53.
Sursa: Mediafax
Formula 1
Bottas a câștigat cursa de sprint de la Monza, dar Verstappen va pleca din pole-position
11/09/2021 LA 17:54
Formula 1
Max Verstappen, declarat câștigător la Spa, după doar două tururi și jumătate desfășurate
29/08/2021 LA 18:29