Lewis Hamilton este unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formulei 1 iar în acest an a egalat recordul lui Michael Schumacher obținând al șaptelea campionat din carieră. Multă lume a vorbit despre o posibilă plecare a lui de la Mercedes la Ferrari.
Însă pilotul de 35 de ani, care încă nu a semnat noul contrac în valoare de peste 40 de milioane de euro pe an cu Mercedes, a dezvăluit cât de important este pentru el un mediu divers și a sugerat că deși a fost visul lui să piloteze pentru Ferrari, valorile echipei nu se alianiază cu ale sale.

Lewis Hamilton nu consideră că Ferrari are destulă diversitate

Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
IERI LA 11:23
”Mereu mi-a plăcut Ferrari, l-am urmărit pe Michael Schumacher cum a avut succes acolo. Am fost mereu un fan Ferrari”, a declarat Hamilton pentru GQ.
”Îmi amintesc că printre primele mașini pe care le-am cumpărat vreodată a fost un Ferrari. Și cred că este o echipă legendară. Cred că echipa în perioada mea... S-au întâmplat lucruri care nu se aliniază cu valorile și abordarea mea. Totuși, cred că orice pilot și-ar dori să fie acolo”, a adăugat el.
”Cu tot respectul pentru ei, dar când mă voi retrage vreau să continui colaborarea cu Mercedes, să îi ajută să fie chiar și mai buni și în afara curselor. Vom avea mereu mașini frumoase, dar trebuie să ne gândim, cum putem avea o industrie mai diversă?”, a precizat britanicul.
Lewis Hamilton este singurul pilot de culoare din istoria Formulei 1, unde au participat 750 de piloți. Britanicul a fost una dintre cele mai importante voci în susținerea diversității și în lupta anti-rasism de când George Floyd, un bărbat afro-american, a fost ucis cu brutalitate de poliția din SUA.
Formula 1
Formula 1 - 2023: program complet și favoriți
IERI LA 09:13
Formula 1
Daniel Ricciardo revine la Red Bull! Ce poziție va ocupa pilotul australian în 2023
23/11/2022 LA 14:27