Lewis Hamilton este unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formulei 1 iar în acest an a egalat recordul lui Michael Schumacher obținând al șaptelea campionat din carieră. Multă lume a vorbit despre o posibilă plecare a lui de la Mercedes la Ferrari.
Însă pilotul de 35 de ani, care încă nu a semnat noul contrac în valoare de peste 40 de milioane de euro pe an cu Mercedes, a dezvăluit cât de important este pentru el un mediu divers și a sugerat că deși a fost visul lui să piloteze pentru Ferrari, valorile echipei nu se alianiază cu ale sale.

Lewis Hamilton nu consideră că Ferrari are destulă diversitate

Formula 1
Hamilton își ia presiunea de pe umeri pe finalul de sezon! Ce a declarat despre lupta cu Verstappen
ACUM O ZI
”Mereu mi-a plăcut Ferrari, l-am urmărit pe Michael Schumacher cum a avut succes acolo. Am fost mereu un fan Ferrari”, a declarat Hamilton pentru GQ.
”Îmi amintesc că printre primele mașini pe care le-am cumpărat vreodată a fost un Ferrari. Și cred că este o echipă legendară. Cred că echipa în perioada mea... S-au întâmplat lucruri care nu se aliniază cu valorile și abordarea mea. Totuși, cred că orice pilot și-ar dori să fie acolo”, a adăugat el.
”Cu tot respectul pentru ei, dar când mă voi retrage vreau să continui colaborarea cu Mercedes, să îi ajută să fie chiar și mai buni și în afara curselor. Vom avea mereu mașini frumoase, dar trebuie să ne gândim, cum putem avea o industrie mai diversă?”, a precizat britanicul.
Lewis Hamilton este singurul pilot de culoare din istoria Formulei 1, unde au participat 750 de piloți. Britanicul a fost una dintre cele mai importante voci în susținerea diversității și în lupta anti-rasism de când George Floyd, un bărbat afro-american, a fost ucis cu brutalitate de poliția din SUA.
Formula 1
Lewis Hamilton, perspective "dure" în lupta pentru titlul mondial
25/10/2021 LA 14:51
Grand Prix des Etats-Unis
Max Verstappen, victorie la limită în fața lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Statelor Unite
25/10/2021 LA 04:26