Hamilton caută să cucerească al optulea titlu din carieră în acest sezon după ce l-a cucerit pe cel de-al șaptelea în stagiunea precedentă, marcată de coronavirus.
Pilotul Mercedes este primul din istorie care a ajuns la 100 de pole positions, în ceea ce reprezintă o nouă bornă impresionantă în cariera britanicului pe care din ce în ce mai mulți îl consideră cel mai bun pilot din istoria Formula 1.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08
Hamilton a încheiat calificările în fața lui Max Verstappen (locul 2, Red Bull) iar podiumul a fost completat de coechipierul britanicului de la Mercedes, Valtteri Bottas.
Charles Leclerc de la Ferrari a încheiat pe poziția a patra.
Hamilton se află în prezent pe primul loc în clasamentul din acest sezon, cu două Grand Prix-uri câștigate care i-au adus 69 de puncte și un avans de opt puncte față de Verstappen. Hamilton a început deja negocierile pentru prelungirea contractului său cu Mercedes, după ce a semnat un contract valabil pe un sezon la începutul stagiunii actuale.
Michael Schumacher, care are tot șapte campionate în palmares, a reușit în carieră 68 de pole positions în timp ce legendarul Ayrton Senna are 63 în palmares.

Cariera lui Lewis Hamilton în numere

1 – Primul pole position al lui Hamilton a venit în Canada, la a șasea cursă din sezonul său de debut cu McLaren. Avea 22 de ani și a câștigat cursa.
10 – Al 1o-lea pole al carierei a fost în Ungaria, un an mai târziu, cu tot cu McLaren. A încheiat atunci cursa pe cinci.
20 – Al 20-lea pole a fost în Australia la începutul sezonului din 2012. A terminat pe locul trei.
50 – Grand Prix-ul Australiei din 2016 a adus pole position-ul cu numărul 50 pentru britanic, la vârsta de 31 de ani.
Formula 1
O nouă destinație exotică pentru Formula 1. A fost anunțat calendarul celor 23 de curse din 2022
16/10/2021 LA 07:39
Formula 1
Lewis Hamilton, prima reacție după ce s-a enervat pe propria echipă în Marele Premiu al Turciei
11/10/2021 LA 13:33