Lewis Hamilton a venit în Qatar cu un handicap de 14 puncte în clasamentul general, dar după ce și-a schimbat din nou motorul în Brazilia, pare că a intrat din nou în ritm de titlu.
Pilotul de la Mercedes a câștigat săptămâna trecută la Sao Paulo și a dominat categoric tot ce s-a întâmplat în acest weekend și în Qatar. Calificările de sâmbătă le-a câștigat cu un avans de aproape o jumătate de secundă în fața principalului rival, Max Verstappen.
Mașina i-a mers perfect lui Lewis, care înainte de cursă a primit o altă veste bună. Olandezul a fost sancţionat cu 5 locuri pe grila de start pentru ignorarea unui dublu steag galben, în momentul în care monopostul francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri) era oprit pe pistă, după explozia unui pneu, în calificările de ieri.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56

Lewis Hamilton mai are 8 puncte de recuperat față de Max Verstappen

Lewis Hamilton a luat un start perfect în cursa de duminică și l-a ținut tot timpul la distanță pe Max Verstappen. Olandezul a avut la rândul lui un start bun, de pe 7 a urcat rapid pe 4, iar la scurt timp a venit în spatele lui Hamilton, fără a-i amenința însă în niciun moment poziția de lider.
https://i.eurosport.com/2021/11/21/3257861.jpg
Pilotul de la Red Bull a terminat pe locul 2 acest Mare Premiu, iar la final a rămas cu satisfacția faptului că a obținut punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur. Așadar, distanța la general dintre cei doi piloți s-a redus la 8 puncte, în favoarea lui Verstappen.
"Mă simt bine, sunt foarte mulțumit de mașina pe care o avem. Mă simt mai în formă ca oricând. Aștept cu nerăbdare următoarele curse", a declarat Lewis Hamilton.
"Poziția la start a fost puțin compromisă, dar din fericire am plecat bine. Mă bucur că am obținut cel mai bun pe tur în cursă. Mă simt bine, clar va fi o luptă până la final pentru titlu", a declarat și Max Verstappen.
Surpriza cursei din Qatar a fost Fernando Alonso, care la 40 de ani a reușit să urce din nou pe podium! Spaniolul a plecat foarte bine în cursă și s-a numărat printre principalii protagoniști până la final.
Până la finalul sezonului au mai rămas de desfășurat două etape, în primele două weekend-uri din edembrie, în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite..
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32