UPDATE / Cu ceva mai mult de 2 ore înainte de startul cursei de sprint de la Interlagos, comisarii au anunțat deciziile cu privire la încălcările de regulament operate de Hamilton și Verstappen. Britanicul nu a scăpat de ceea ce se temea mai tare și a primit cea mai dură pedeapsă, fiind descalificat, ceea ce înseamnă că va pleca ultimul în cursa de sprint.
Decizia oficialilor a venit ca urmare a unor încălcări ale regulamentului privind sistemul DRS (clapeta montată pe eleronul spate al monopostului care se deschide pentru a câştiga viteză) la mașina lui Hamilton. Comisarii au constatat că DRS-ul s-a deschis cu mai mult de 85 de milimetri, limita maximă permisă de regulament.
Hamilton urma oricum să primească o penalizare de 5 locuri pe grila de start la cursa propriu-zisă, deoarece a făcut schimbări la motorul mașinii sale înaintea de week-end-ul din Brazilia.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
Și Max Verstappen a fost sub lupa comisarilor, după ce a fost surprins atingând mașina lui Hamilton după sesiunea de calificări de ieri, lucru interzis de regulament. Olandezul s-a ales însă doar cu o amendă de 50.000 de €, astfel că va pleca primul de pe grila de start la cursa de sprint, el fiind al 2-lea în calificări, după Hamilton.
Așadar, lupta pentru titlul mondial în Formula 1 s-a mutat de pe pistă în birourile oficialilor, iar Verstappen are acum o șansă în plus să oprească hegemonia lui Hamilton din "Marele Circ".
Știrea inițială
Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a stabilit cel mai rapid timp în prima sesiune de antrenamente libere la Marele Premiu al Braziliei, runda a 19-a a Campionatului Mondial de Formula 1, vineri pe circuitul Interlagos (4,309 km) din Sao Paulo, transmite Agerpres. Diferenţa faţă de rivalul său la titlu, olandezul Max Verstappen (Red Bull), al doilea în această sesiune, a fost de 367/1000.
MP al Braziliei este al treilea din sezon (după Marea Britanie în iulie şi Italia în septembrie) care oferă un nou format, sâmbătă o cursă de calificare de sprint ale cărei rezultate determină grila de start pentru duminică. Aşa cum se ştie, Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va fi penalizat cinci locuri duminică pe grila de start în Marele Premiu al Braziliei de Formula 1, din cauza schimbării motorului peste cota autorizată pe sezon, a anunţat vineri echipa sa.

Lewis Hamilton, anchetat la Marele Premiu al Braziliei

Această penalitate nu se va aplica în startul cursei de sprint de sâmbătă de pe circuitul Interlagos din Sao Paulo. În clasamentul piloţilor, Hamilton, campionul en titre, este la 19 puncte de lider, olandezul Max Verstappen (Red Bull), când au rămas patru Mari Premii, incluzându-l şi pe cel al Braziliei.
Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va face obiectul unei anchete a comisarilor de cursă pentru a determina dacă monopostul său este conform regulamentului. Mai precis, DRS-ul (clapeta montată pe eleronul spate al monopostului care se deschide pentru a câştiga viteză) este problema pusă în discuţie, întrucât acesta s-ar deschide mai mult decât permite regulamentul.
Dacă comisarii cursei vor considera maşina neregulamentară, septuplul campion mondial riscă descalificarea din această şedinţă de calificări şi în consecinţă un start de pe fundul grilei la cursa de sprint calificativă de sâmbătă, programată pe circuitul Interlagos din Sao Paulo.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32