Bătălia pentru titlul mondial în Formula 1 este foarte echilibrată în acest sezon. Lewis Hamilton (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull) sunt despărțiți doar de 2 puncte la vârf, britanicul fiind lider. Dar situația s-a tot schimbat în ultima perioadă și același lucru se poate întâmpla și la următoarele etape, în cazul în care unul dintre piloți greșește. Până la finalul sezonului au mai rămas 7 etape.
La finalul acestei săptămâni este programat Marele Premiu al Turciei, iar informațiile care vin dinspre Mercedes amână și mai mult cursa, în contextul ierarhiei la zi. Lewis Hamilton ar putea începe din coada plutonului această cursă, după ce Toto Wolff, liderul echipei, a admis faptul că are în vedere schimbarea motorului la mașina britanicului, la doar două săptămâni după ce rivalul Max Verstappen a făcut același lucru.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3227872.jpg
Marele Premiu al Japoniei
Vești bune pentru fanii lui Lewis Hamilton! Septuplul campion mondial nu se gândește la retragere
ACUM 4 ORE

Lewis Hamilton și-ar putea permite acum riscul de a pleca din coada plutonului la Marele Premiu al Turciei

În Rusia, olandezul a schimbat motorul înaintea cursei, dar a fost penalizat pe grila de start, întrucât a fost depășită deja limita de timp permisă pentru acest lucru într-un sezon competițional. Astfel, a plecat din ultima linie. Verstappen a ieșit însă foarte bine din această situație, întrucât a terminat Marele Premiu pe locul 2, după Hamilton, reușind astfel să limiteze pierderile în clasamentul general.
"Este o posibilitate să schimbăm motorul. Dar când și cum nu este încă decis. Ne uităm la parametrii motoarelor, asigurându-ne că nu suferim probleme de fiabilitate", a declarat Toto Wolff.
Până la finalul calendarului competițional se va mai concura în Turcia, Statele Unite, Mexic, Brazilia, Qatar, Arabia Saudită și Abu Dhabi. Așadar, Hamilton și-ar putea permite acum luxul de a schimba motorul și a pleca astfel ultimul pe grilă, pentru că în cazul în care ar pierde niște puncte în Turcia, în raport cu Verstappen, ar avea suficient timp pentru a reface handicapul.
Marele Premiu al Japoniei
Hamilton cere sancțiuni, dacă se dovedește că RB a depășit bugetul: "Trebuie să existe transparență"
ACUM 10 ORE
Marele Premiu al Japoniei
Verstappen își poate adjudeca în weekend al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1
ACUM 12 ORE