Lewis Hamilton scrie istorie în Formula 1 în 2020 și nu vrea să se oprească. După ce tocmai a devenit pilotul cu cele mai multe victorii din istoria competiției regină a motorsportului, prin a 92-a victorie a carierei, la Grand Prix-ul Portugaliei, britanicul în vârstă de 35 de ani a oferit primele declarații referitoare la o posibilă nouă înțelegere cu Mercedes pentru 2021.
  • Constructorul german amenințase în ultimii ani că ar putea părăsi Formula 1, din cauza anumitor modificări propuse de noul deținător al drepturilor comerciale ale competiției, însăcriza mondială a coronavirusului i-a făcut pe cei de la Mercedes să își prioritizeze participarea în acest sport.
Lewis Hamilton a câștigat cinci dintre cele șase titluri mondiale de până acum alături de Mercedes și este foarte aproape de a obține cununa cu lauri și în 2020, având un avans de 77 de puncte cu cinci curse rămase de disputat. Cum "Săgețile Argintii" rămân, de departe, cele mai competitive monoposturi de pe grilă, britanicul a anunțat că își dorește să alerge în continuare pentru echipa germană, cel puțin până la final de 2021, chiar dacă încă nu știe exact câți ani și-ar mai dori să rămână în Formula 1, transmite publicația britanică "Express".
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
Lewis Hamilton domină cu autoritate campionatul mondial de Formula 1, având opt victorii în sezon. Coechipierul său, Valtteri Bottas, a câștigat două Grand Prix-uri, iar Max Verstappen și Pierre Gasly au obținut câte o victorie în primele 12 etape.
50 de milioane de dolari pe an este salariul lui Hamilton la Mercedes, în prezent. Interesant este că "Daily Mail" a anunțat în această săptămână că echipele din Formula 1 și-au dat acordul de principiu ca, începând cu 2023, suma alocată salariilor piloților să fie plafonată la 30 de milioane de dolari per echipă, pentru a scădea per total cheltuielile în F1.

Lewis Hamilton, despre viitorul său în Formula 1: "E frumos, orice aleg"

"Încă îmi doresc să concurez, dar nu știu pentru cât timp. Cu siguranță nu mai e mult până când mă voi opri, așa că aceasta este o perioadă în care trebuie să încep să mă lămuresc ce va urma pentru mine în viitor. Este un viitor frumos, indiferent ce voi decide, dar acesta trebuie să se alinieze cu vremurile, cu valorile mele și cu planurile pe care echipa le are", a declarat Hamilton, pentru "Sky Sports", punând un pic de presiune pe Mercedes, în condițiile în care campionul mondial a fost din ce în ce mai insistent în auto-asumata misiune de a lupta contra rasismului.
Hamilton a detaliat mai departe: "Certitudinea pe care o am în prezent este aceea că îmi doresc să fiu în Formula 1 și anul viitor. Toto Wolff vorbea încă de anul trecut, de la Budapesta, despre un nou contract. Privind acum, retrospectiv, după această pandemie, probabil că ar fi fost mai bine dacă aș fi semnat de atunci. Dar, consider că lucrurile se întâmplă exact atunci când trebuie, iar la momentul respectiv nu era pregătit mental pentru a face acest pas. Acum, vreau să mă concentrez pe obiectivele mele din sezon (n.r. – câștigarea celui de-al șaptelea titlu de campion mondial și egalarea ultimului record important deținut de Michael Schumacher), apoi vom putea să ne punem în confortabila sau neconfortabila poziție, la masa de tratative”, a concluzionat Hamilton.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42