Lewis Hamilton a fost la un pas de a obține al 8-lea titlu mondial din carieră, dar a pierdut această șansă pe finalul ultimei curse din sezonul trecut, la Abu Dhabi. Scenariul a fost dramatic și numai un accident al lui Nicholas Latifi, care a generat intratrea safety-car-ului pe pistă, a făcut ca Verstappen să se poată apropia de Hamilton și în final să-l depășească.
Dezamăgirea a fost imensă pentru britanic, care a dispărut complet din viața publică după acel moment, iar temerile că acesta are de gând să-și încheiei cariera au fost foarte mari. Totuși, Hamilton a decis să continue și este hotărât să lupte din nou pentru a intra definitiv în istoria Formulei 1, prin cucerirea celui de-al 8-lea titlu mondial (acum este la egalitate cu Michael Schumacher).
Citește și:
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47

Lewis Hamilton, convins că în 2022 va fi mult mai bun

Vineri, Hamilton a participat la evenimentul de prezentare a noului monopost Mercedes și, pe lângă declarațiile despre noua mașină, britanicul a vorbit și despre perioada dificilă prin care a trecut în ultimele luni, dar și despre ambițiile sale pentru noua stagiune. Hamilton le-a transmis astfel un avertisment rivalilor săi, fiind convins că în 2022 va fi la un nivel mai ridicat față de anil trecut.
"Evident că a fost o perioadă dificilă pentru mine. După ultima cursă de anul trecut m-am deconectat total, am oprit totul. Am avut toată familia în preajma mea, a fost o ocazie rară să fim cu toții împreună. A fost nevoie de timp pentru a digera ceea ce s-a întâmplat și este încă greu să înțeleg pe deplin totul, dar ceea ce nu te omoară te face mai puternic.M-am concentrat pe antrenamente, să rămân sănătos și să mă bucur de timpul liber.
La sfârșitul unui sezon, întrebarea este dacă ești dispus să depui din nou efortul necesar pentru a fi campion mondial. Mulți oameni subestimează ceea ce necesită asta.Acesta este un proces mental normal pentru mine, dar de data asta a fost agravat de un factor semnificativ. A fost un moment în care mi-am pierdut încrederea.
Dar sunt o persoană hotărâtă și îmi place să cred că, în timp ce momente ca acesta ar putea defini cariera altora, refuz să las să o definească pe a mea, așa că m-am concentrat să fiu cel mai bun și să mă întorc mai puternic.Dacă crede cineva că ceea ce a văzut la sfârșitul anului trecut a fost cea mai bună versiune a mea, să aștepte să vadă de o să urmeze anul acesta", a spus Hamilton, citat de Daily Mail.
Hamilton a ținut să precizeze că nu-i poartă niciun fel de ranchiună lui Max Verstappen și a menționat că olandezul a făcut ceea ce ar fi făcut orice pilot în finalul cursei de la Abu Dhabi, din decembrie 2021.
"Max a făcut ce ar face oricepilot dacă i s-a oferit oportunitatea asta. Este un concurent de valoare și vom începe o altă luptă și vom crește împreună din aceste experiențe. Nu am nicio problemă cu el și nu port ranchiună față de nimeni. Merg înainte. Nu mă opresc asupra trecutului. Mă simt proaspăt, concentrat. Nu există nimic care să mă rețină. Nu o să las ca experiența din Abu Dhabi să-mi facă asta.", a conchis Hamilton.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42