Cu mult noroc, Lewis Hamilton a obținut, totuși, a șaptea victorie a carierei pe circuitul de "casă". Coechipierul său, Valtteri Bottas, a fost scos de pe podium în afara punctelor de o pană la un pneu de pe trenul spate, cu două tururi înainte de final, iar campionul mondial s-a confruntat cu o problemă similară pe ultimii kilometri ai Grand Prix-ului.

Hamilton a reușit să se târască până la linia de finiș, păstrând șefia grație unui avans de peste 30 de secunde avut la startul ultimului tur între mașina sa Mercedes și Red Bull-ul lui Max Verstappen. Olandezul, pus în gardă de problemele cu uzura cauciucurilor avute de Carlos Sainz, țintind în plus și realizarea celui mai rapid tur al cursei (recompensat cu punct suplimentar), trecuse o dată în plus pe la boxe, pierzând astfel contactul cu liderul clasamentului mondial.

Formula 1
FIA ia în calcul să deschidă o anchetă împotriva lui Hamilton, după controversatul tricou purtat
14/09/2020 LA 15:44

Până la linia de finiș, din ecartul impresionant al lui Hamilton nu mai rămăseseră decât 5,8 secunde.

Podiumul a fost completat de pilotul Ferrari, Charles Leclerc. În Top 10 au mai intrat: Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Ocon (Renault), Gasly (AlphaTauri), Albon (Red Bull), Stroll (Racing Point) și Vettel (Ferrari).

Alexander Albon a reușit o cursă de recuperare fantastică, terminând pe locul 8, în puncte, după ce în primul tur a fost implicat într-un incident cu Kevin Magnussen, căzând astfel pe ultimul loc, în timp ce safety-car-ul își făcea o primă intrare timpurie pe pistă.

Formula 1
Ineos intră în Formula 1. Ofertă amețioare pentru cumpărarea campionanei mondiale, Mercedes!
13/09/2020 LA 07:54
Formula 1
Moment istoric! Williams spune "adio" Formulei 1 după 43 de ani. Reacția lui Lewis Hamilton
04/09/2020 LA 06:45