Cu mult noroc, Lewis Hamilton a obținut, totuși, a șaptea victorie a carierei pe circuitul de "casă". Coechipierul său, Valtteri Bottas, a fost scos de pe podium în afara punctelor de o pană la un pneu de pe trenul spate, cu două tururi înainte de final, iar campionul mondial s-a confruntat cu o problemă similară pe ultimii kilometri ai Grand Prix-ului.
Hamilton a reușit să se târască până la linia de finiș, păstrând șefia grație unui avans de peste 30 de secunde avut la startul ultimului tur între mașina sa Mercedes și Red Bull-ul lui Max Verstappen. Olandezul, pus în gardă de problemele cu uzura cauciucurilor avute de Carlos Sainz, țintind în plus și realizarea celui mai rapid tur al cursei (recompensat cu punct suplimentar), trecuse o dată în plus pe la boxe, pierzând astfel contactul cu liderul clasamentului mondial.
Până la linia de finiș, din ecartul impresionant al lui Hamilton nu mai rămăseseră decât 5,8 secunde.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Podiumul a fost completat de pilotul Ferrari, Charles Leclerc. În Top 10 au mai intrat: Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Ocon (Renault), Gasly (AlphaTauri), Albon (Red Bull), Stroll (Racing Point) și Vettel (Ferrari).
Alexander Albon a reușit o cursă de recuperare fantastică, terminând pe locul 8, în puncte, după ce în primul tur a fost implicat într-un incident cu Kevin Magnussen, căzând astfel pe ultimul loc, în timp ce safety-car-ul își făcea o primă intrare timpurie pe pistă.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42