"Este o surpriză să vezi că angajează pe cineva care este atât de vocal în legătură cu lucrurile împotriva cărora încercăm să luptăm. Ar trebui să aducem alături de noi oameni care sunt în pas cu vremurile și care empatizează cu problemele care ne înconjoară. Așa că… nu, nu înțeleg obiectivul FIA, nu înțeleg de ce el este aici. Nu e ca și cum nu ar avea și alte variante", a declarat Lewis Hamilton, citat de Daily Mail, înainte de Marele Premiu al Portugaliei.
Pilotul Mercedes, lider detașat în clasamentul mondial, cu 11 victorii în actualul sezon, este unul dintre cei mai fervenți susținători ai mișcării "Black Lives Matter" în sportul mondial. Britanicul readuce acest subiect sensibil în atenția lumii întregi la fiecare Grand Prix, militând pentru eliminarea definitivă a rasismului și cerând insistent celor din fenomenul curselor de viteză să se implice mai mult în această luptă. Formula 1 a decis însă ca, începând cu Marele Premiu din acest final de săptămână, printre cei patru comisari de cursă să se numere și rusul Vitaly Petrov, care a vorbit public în termeni duri despre protestul Black Lives Matter din F1.

Petrov, vehement, l-a supărat pe Hamilton

Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Vitaly Petrov, 36 de ani, a adunat 57 de staruri în Formula 1, între 2010 și 2012, ca pilot pentru Renault și Caterham, terminând o singură dată pe podium. Rusul a făcut câteva declarații controversate, care au atins un subiect extrem de aproape de inima lui Hamilton. Iată ce a spus rusul:
"Un tricou 'Black Lives Matter' este de prisos, la fel și să îi chemi pe toți să se pună în genunchi. Este o chestiune personală pentru fiecare adult. Conform tradițiilor noastre, un bărbat îngenunchează doar în două cazuri - într-un lăcaș de închinare în fața lui Dumnezeu și când își cere viitoarea soție. Poți vorbi pe conturile de pe rețelele de socializare, poți da interviuri. Dar ca Formula 1 să facă un apel către toată lumea... Ce se întâmplă dacă unul dintre piloți va declara că este gay? Va lua un steag-curcubeu și îi va îndemna pe toți ceilalți să devină homosexuali?"
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42