În urmă cu o săptămână, un cetățean afro-american, pe nume George Floyd, a decedat după ce un polițist l-a pus la pământ, l-a încătușat și a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde. Incidentul a generat un protest global anti-rasism, la care au luat parte și sportivi celebri. După Jadon Sancho, atacantul Borussiei Dortmund, a venit rândul lui Lewis Hamilton să vorbească public despre abuzurile rasiale.
Campionul mondial din Formula 1 i-a criticat dur pe ceilalți piloți din cauza tăcerii lor din această perioadă extrem de tulburătoare.

Hamilton i-a criticat dur pe ceilalți piloți din Formula 1

Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Hamilton i-a acuzat pe aceștia de lipsă de reacție, amintindu-le că el este singurul pilot de culoare din "Marele Circ" și, în același timp, singurul care se luptă cu discriminarea rasială.
Vă văd pe toți cei care ați rămas tăcuți. Deși unii dintre voi ați devenit vedete, ați ales să nu spuneți nimic în timpul acestei nedreptăți. N-am văzut vreo reacție din partea nimănui din Formula 1, industrie dominată de persoanele de culoare albă. Sunt singurul pilot de culoare din Formula 1 și mă lupt de unul singur. Mă gândeam că veți realiza ce se întâmplă și veți fi alături de mine, dar nu ați spus nimic. Vreau să știți că vă văd pe toți, iar acum înțeleg cine sunteți cu adevărat. | Lewis Hamilton

Hamilton a vorbit public despre discriminarea rasială

Lewis Hamilton, de 6 ori campion mondial în Formula 1, a suferit din cauza discriminării rasiale de-a lungul carierei. Pilotul britanic a dezvăluit că nu este de acord cu protestele violente din Statele Unite, dar își dorește enorm să fie luate măsuri în privința rasismului:
Nu sunt de partea violenței și a incendiilor, dar susțin protestele pașnice. Nu vom avea parte de pace până când liderii noștri nu vor face o schimbare. Aici nu este vorba doar despre America. Aceeași problemă este întâlnită și în Marea Britanie, Spania, Italia și în multe alte părți ale globului. Modul în care sunt tratate minoritățile trebuie să se schimbe. Oamenii trebuie să fie educați din perspectiva egalității. Cu toții suntem la fel, nu ne naștem cu rasismul și ura în suflete. Aceste lucruri se învață de la oamenii pe care îi urmăm. | Lewis Hamilton

George Floyd, ultima victimă a abuzurilor rasiale

George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Medicii din ambulanță s-au luptat să-i salveze viața, însă a fost prea târziu.
Tragicul eveniment din Minneapolis este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din Statele Unite.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43