În ultimii doi ani, șefii Formulei 1 au alocat un interval de timp înaintea fiecărei curse, în care piloții care vor să tragă un semnal de alarmă împotriva rasismului. Mare parte a acestora făceau celebrul gest de a îngenunchea, gest răspândit în toată lumea sportului ca simbol al mișcării Black Lives Metter, care luptă pentru combaterea rasismului.
Lewis Hamilton a fost cel care a insistat cel mai mult pentru ca piloții din Formula 1 să îngenuncheze înaintea curselor, iar majoritatea colegilor să-i l-au sprijinit. Cu câteva excepții, piloții îngenuncheau în fața grilei de start înainte de fiecare Grand Prix, dar acest lucru nu va mai fi posibil din sezonul viitor, anunțul fiind făcut de Stefano Dominicali, directorul Formulei 1.
"Gestul îngenuncherii a fost important pentru cei care au făcut asta, pentru că trebuie să respectăm pe toată lumea. Dar acum este momentul să trecem mai departe și să luăm alte măsuri. Acțiunea se concentrează asupra diversității comunității noastre, iar acesta este primul pas", a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul din Formula 1, pentru Sky Sports.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Citește și:

Lewis Hamilton va fi prezent la lansarea monopostului Mercedes pentru 2022

Deși au existat destule zvonuri că Lewis Hamilton ia în calcul să se retragă după finalul dramatic din sezonul trecut, acest scenariu este puțin probabil. Zilele trecute, britanicul chiar a postat pe site-urile de socializare un mesaj care denotă că își dorește să concureze, iar presa de specialitate informează că septuplul campion mondial va fi prezent vineri la lansarea monopostului Mercedes pentru 2022, alături de noul său coleg, George Russel.
Momentul va fi unul extrem de interesant, deoarece se pare că Mercedes va reveni din acest an la culoarea tradițională, argintiu. În ultimul sezon, Hamilton i-a convins pe șefii echipei să vopsească în negru monopostul de concurs, ca un semn suplimentar de sprijin în lupta contra rasismului.
În ceea ce privește îngenuncherea, Hamilton și ceilalți piloți care vor dori să facă în continuare acest gest, evident că îl vor putea face, însă nu într-un cadru organizat, cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19