Marele Premiu al Italiei a avut parte de un nou episod al luptei la titlu între Lewis Hamilton și Max Verstappen. În turul cu numărul 26, cei doi piloți au fost implicați într-un incident care i-a scos din cursă, după ce monopostul olandezului s-a urcat peste monopostul campionului mondial. Datorită dispozitivului Halo, criticat înainte de implementarea sa în 2018, s-a evitat o tragedie, acesta protejându-i capul lui Lewis Hamilton de monopostul lui Verstappen.
În urma acestui incident, Max Verstappen a fost penalizat de comisarii de cursă cu trei locuri pe grilă la cursa următoare, care va avea loc la Sochi, în Rusia.

Lewis Hamilton: "Se creează un precedent"

Formula 1
O nouă destinație exotică pentru Formula 1. A fost anunțat calendarul celor 23 de curse din 2022
16/10/2021 LA 07:39
În urma acestei decizii, Lewis Hamilton s-a declarat mândru de decizia stewarzilor: "În cele din urmă sunt mândru de stewarzi. Cred că am nevoie de mai mult timp să reflectez asupra evenimentelor, dar chiar cred că se creează un precedent. Cred că este un pas important înainte pentru siguranța piloților, că se implementează reguli mai stricte.
Acest lucru va continua până când vom învăța din lucrurile pe care le facem pe pistă, eu nu am un istoric al acestui tip de incidente. În cele din urmă, când scapi basma curată cu asemenea lucruri, continui să le faci.
Chiar cred că trebuie să monitorizăm situația și să facem în așa fel încât să fim siguri că se iau deciziile corecte. Nimeni nu vrea să vadă pe altcineva accidentat, iar dacă putem avea protocoale mai bune, poate putem evita astfel de evenimente în viitor", a spus Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1.
În acest weekend, Formula 1 va lua o pauză, urmând să revină în weekendul 24-26 septembrie, atunci când va avea loc Marele Premiu al Rusiei. În acest moment, Max Verstappen conduce clasamentul pe piloți, cu 226,5 puncte, fiind urmat de Lewis Hamilton, care are 221,5 puncte.
În ceea ce privește clasamentul constructorilor, Mercedes se află pe primul loc cu 362,5 puncte, în timp ce Red Bull Racing este pe locul al doilea, cu 344,5.
Formula 1
Lewis Hamilton, prima reacție după ce s-a enervat pe propria echipă în Marele Premiu al Turciei
11/10/2021 LA 13:33
Formula 1
Valtteri Bottas, victorie în MP al Turciei. Verstappen trece peste Hamilton în clasamentul general
10/10/2021 LA 14:03