Hamilton a încheiat cursa din Barcelona cu 24 de secunde în fața lui Max Verstappen (Red Bull Racing) și cu 44 de secunde în fața colegului Valtteri Bottas. Pe lângă recordul de clasări pe podium doborât, pilotul de la Mercedes s-a apropiat la 3 lungimi de recordul de victorii în Formula 1, stabilit de același Michael Schumacher. Legendarul pilot german a câștigat 91 de curse de-a lungul carierei, în timp ce Hamilton se află la borna 88.
La finalul Grand Prix-ului Spaniei, Hamilton a dezvăluit că a experimentat o stare complet diferită de cele trăite până în prezent. Britanicul s-a simțit "rupt de realitate" după ce a trecut linia de sosire, având un discurs asemănător cu cel al idolului său din copilărie, Ayrton Senna.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
ACUM 4 ORE
După ce a câștigat Grand Prix-ul din Monaco în fața rivalului Alain Prost, legendarul pilot brazilian a declarat că "nu mai conducea conștient și că se afla într-o altă realitate". La finalul cursei de ieri de la Barcelona, Lewis Hamilton a ținut un discurs asemănător, spunând că a atins un sentiment unic:
"Eram într-o stare de uluire, într-o zonă complet diferită. Există o presiune uriașă pe umerii noștri, iar obiectivul este să atingem perfecțiunea și să intrăm în acea zonă. Este greu de descris, dar m-am simțit în cea mai clară zonă din viața mea. Nu știu cum se intră în acel spațiu, dar m-am simțit fantastic în mașină.
Nu am făcut vreo greșeală în această cursă. Esta zona la care am visat întotdeauna să ajung. Eram extaziat când am trecut linia de sosire. Nici nu am realizat în primă fază și am continuat să conduc tare. Am reușit una dintre cele mai bune curse din carieră. Cu siguranță voi bea un pahar de vin în această seară.", a spus Lewis Hamilton, la finalul cursei de la Barcelona.

Lewis Hamilton: "Sunt extrem de onorat să fiu menționat alături de Michael Schumacher, Ayrton Senna și Juan Manuel Fangio"

După 4 victorii în 6 etape, Hamilton este lider în clasamentul general, cu un avans de 37 de puncte față de Max Verstappen. Pilotul britanic mai are nevoie de 3 victorii pentru a egala și cel de-al doilea record al lui Schumacher (91 de victorii).
De asemenea, Hamilton se apropie cu pași repezi și de recordul de titluri mondiale din Formula 1, deținut tot de legendarul pilot german. Cu un nou succes în acest sezon, pilotul de la Mercedes ar ajunge la al 7-lea trofeu, la fel ca și Schumacher.
"Cu toții am crescut urmărindu-l pe Michael (n.r. - Schumacher), sperând că într-o bună zi vom ajunge ca el. Ceea ce se întâmplă acum depășește orice urmă de imaginație pe care am avut-o când eram copil. Sunt extrem de recunoscător pentru oportunitatea primită zilnic. Michael a fost un sportiv și un pilot incredibil. Mă simt extrem de onorat să fiu menționat în aceeași categorie cu el, Ayrton Senna și Juan Manuel Fangio. Sper că familia Hamilton este la fel de mândră de mine.", a încheiat Lewis Hamilton.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42