Lewis Hamilton a declarat că nu se aștepta să primească scuze din partea FIA, după ultima cursă a sezonului trecut, atunci când Max Verstappen a devenit campion mondial. Pilotul celor de la Mercedes se îndrepta către titlul mondial cu numărul 8, dar un safety car pe final de cursă a schimbat toate datele problemei.
Decizia lui Michael Masi de a permite mașinilor întârziate dintre Hamilton și Verstappen să depășească safety car-ul a fost una controversată, iar cei de la FIA au anunțat că a fost vorba despre o eroare umană, Michael Masi fiind sub o presiune enormă în acel moment, dar și distras, în urma convorbirilor radio cu cei de la Mercedes și Red Bull. Cu toate acestea, rezultatul Marelui Premiu din Abu Dhabi a fost un rezultat valid, care nu mai poate fi schimbat.
Cu două ore înainte de calificările din Bahrain, primul Mare Premiu al sezonului, FIA a prezentat un document de șapte pagini, în care a explicat rezultatele investigației legate de cursa din Abu Dhabi.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
ACUM 8 ORE
"Din păcate, nu putem să dăm timpul înapoi și să schimbăm trecutul, așa că mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac acum. Nu mă așteptam la scuze și nu a fost ceva cu care mi-am bătut capul. Știm că aceasta este calea și că cel mai probabil nu se va întâmpla. Dar măcar există transparență și a fost numită o eroare umană. E un pas pozitiv", a declarat Lewis Hamilton pentru Planet F1.
Citește și:

Lewis Hamilton a încheiat pe podium Marele Premiu al Bahrainului

Lewis Hamilton nu a fost foarte încrezător la începutul sezonului de noul monopost Mercedes. Pilotul englez declara înaintea noului sezon că echipa sa nu se poate bate pentru câștigarea curselor în acest început de sezon și că echipa mai are mult de lucrat în ceea ce privește îmbunătățirea noului monopost.
În prima cursă din acest sezon, cea din Bahrain, Lewis Hamilton a reușit să termine pe podium. Septuplul campion mondial a profitat de abandonurile celor doi piloți de la Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez, care au avut probleme pe finalul cursei și nu au putut trece linia de sosire.
Prima cursă a noului sezon a fost câștigată de monegascul Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari, iar locul al doilea a fost ocupat de spaniolul Carlos Sainz, al doilea pilot al echipei italiene. Ultima oară când cei doi piloți Ferarri au terminat pe primele două poziții un Grand Prix de Formula 1 a avut loc în 2019, în Singapore.
A doua cursă a sezonului 2022 din Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, atunci când se va desfășura Marele Premiu din Arabia Saudită.
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
ACUM 13 ORE
Marele Premiu al Spaniei
Șeful Red Bull se teme de trădare. Aston Martin bănuită că a ”clonat” monopostul RB18
ACUM 15 ORE