Max Verstappen (Red Bull) a câștigat duminică noapte Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1 și a luat un avans de 12 puncte față de Lewis Hamilton (Mercedes) în clasamentul general. Britanicul a terminat pe locul secund și începe să simtă o presiune din ce în ce mai mare. Bătălia pentru titlul mondial se anunțăm dură pe finalul acestui sezon, din care au mai rămas 5 curse de disputat. La victorii în actuala stagiune, Verstappen îl conduce pe Hamilton cu 8-5.
Programul curselor rămase de disputat până la finalul sezonului:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56

Lewis Hamilton se așteaptă la curse complicate în Mexic și Brazilia

După cursa pierdută la Austin (Texas), Lewis Hamilton a declarat că Mercedes a făcut tot ce a putut pentru a câștiga cursa, dar ritmul impus de Red Bull a fost mai sus și nu a putut fi învinsă. Britanicul a evidențiat, totodată, că toată echipa se confruntă acum cu o provocare "dură", de a depăși Red Bull în următoarele două Mari Premii. Mai ales că Mexico City și Interlagos sunt considerate circuite favorite pentru Red Bull.
"Cel puțin următoarele două curse sunt circuite foarte puternice pentru Red Bull, așa că va fi greu, cu siguranță", a precizat Hamilton.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3242998.jpg
Lupta pentru titlu a fost echilibrată în cea mai mare parte a sezonului până acum. Din luna iulie nu a mai fost un avans atât de mare între primii 2 clasați. Cele 12 puncte reprezintă totuși un avantaj subțire, având în vedere că mai sunt în joc încă 145 de puncte.
La Marele Premiu al Mexicului, Mercedes nu a prins prima grilă de start la ultimele trei vizite aici, dar Hamilton a câștigat cursa din 2019, după ce a plecat al 4-lea. Max Verstappen a câștigat cel mai recent GP al Braziliei, în urmă cu doi ani.
Lewis Hamilton a terminat la aproape o secundă distanță de Max Verstappen în Statele Unite. "Din păcate, nu am fost suficient de rapizi pentru a câștiga cursa, dar da, așteptăm cu nerăbdare următoarele curse.
Urmează curse pe două circuite puternice pentru Red Bull, așa că încercăm doar să minimizăm cât de puternici pot fi în comparație cu noi și să vedem dacă putem face o treabă mai bună", a declarat pilotul britanic.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32