Unul dintre cele mai dramatice sezoane de Formula 1 din istoria recentă va avea parte de și mai multă încărcătură duminică, atunci când are loc penultima cursă a sezonului.
Cel mai rapid în seria a treia de calificare, Verstappen avea speranțe mari la pole-position, dar a ieșit în decor la ultimul tur al calificărilor propriu-zise. Doar că Hamilton a făcut un ultim tur foarte rapid (1:28:466) și s-a instalat în fotoliul de lider, aruncându-i mănușa batavului. Acesta a cedat sub presiune, greșind și ieșind în decor. Ca atare, Vertappen va pleca doar al treilea în cursa de la Jeddah, fiind devansat și de Valtteri Bottas.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Explicațiile lui Verstappen după accidentul suferit

La final, Max a încercat să explice ce s-a întâmplat și și-a exprimat speranța că va putea recupera în cursă ce a pierdut azi.
"Da, e groaznic, dar în general au fost niște calificări bune. A fost greu, pentru că am schimbat cauciucurile pe acest circuit, am știut că am avut ritm.
Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar am ținut strâns volanul și am încercat să țin mașina pe pistă pentru a încerca să închei turul, însă am atins zidul cu spatele.
E dezamăgitor, bineînțeles, mai ales neștiind, sincer, în ce tur eram. Oricum, mașina e rapidă și să vedem ce putem să facem în cursă", a spus Verstappen.
Înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite, Verstappen are 351,5 puncte la general, fiind urmat îndeaproape de septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (343,5 puncte).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42