Lewis Hamilton a ținut să lămurească lucrurile după Marele Premiu al Turciei. Grand Prix-ul din weekend a fost câștigat de finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton de la Mercedes, în timp ce podiumul a fost completat de către Max Verstappen, noul lider al clasamentului pe piloți și de colegul său de la Red Bull Racing, Sergio Perez.
Campionul mondial a încheiat cursa pe locul 5, ratând un eventual loc 3 după ce a fost chemat la boxe pentru a-și schimba pneurile. Ajuns pe locul al treilea după ce Charles Leclerc a intrat la boxe, Hamilton a simțit că poate duce cursa la final cu setul de intermediare cu care a început cursa. Cu toate acestea, cu opt tururi înainte de final, Hamilton a intrat la boxe la recomandarea echipei și a ieșit abia pe locul 5, având o reacție nervoasă față de decizia celor de la Mercedes.

Lewis Hamilton, mesaj după reacția nervoasă de la Marele Premiu al Turciei

Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
ACUM 12 ORE
În urma discuțiilor apărute și a modului în care s-a vorbit despre nemulțumirea pilotului englez, Hamilton a ținut să posteze pe contul său de instagram un mesaj prin care lămurește întreaga situație:
"Bună dimineața lume! Am văzut presa în această dimineață care a făcut mai mult din incidentul de ieri când am intrat la boxe. Nu este adevărat că sunt furios pe echipa mea. Ca echipă, noi muncim din greu să construim cea mai bună strategie posibilă, dar cu cât avansăm în cursă, trebuie să luăm decizii diferite, deoarece sunt o mulțime de factori care sunt într-o continuă schimbare.
Ieri am riscat să stăm pe circuit în speranța că se va usca, dar nu a fost așa. Am vrut să risc și să merg așa până la final, a fost decizia mea și nu a funcționat. În final am intrat la boxe și a fost cel mai sigur lucru de făcut.
Trăim și învățăm. Câștigăm și pierdem ca o echipă. Nu vă așteptați să fiu politicos și calm în timpul curselor, suntem cu toții foarte pasionați, dar pasiunea iese la iveală în acele momente, așa se întâmplă cu toți piloții. Inima și spiritul meu sunt mereu pe circuit, flacăra din mine m-a dus atât de departe, iar orice îngrijorare este rapid uitată și discutată. Deja ne gândim la următoarea cursă", a scris Lewis Hamilton pe Instagram.
În acest moment, Max Verstappen este liderul clasamentului, cu 262,5 puncte, în timp ce Lewis Hamilton se află pe locul al doilea, cu 256,5 puncte. Următoarea etapă va avea loc în weekend-ul 22-24 octombrie 2021, când va avea loc Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii.
Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
ACUM 14 ORE
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23