Lewis Hamilton este recunoscut la scară largă drept unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formulei 1, performanțele sale recomandându-l pentru a fi inclus în această categorie. Britanicul are 7 titluri mondiale și deține mai multe recorduri în "Marele Circ", dar există oameni care se îndoiesc de faptul că aceste realizări ar fi fost posibile fără forța celor de la Mercedes, care în ultimii ani au fost la un nivel superior celorlalte echipe din circuit.
Formula 1 este un sport în care mașina contează mult mai mult decât valoarea piloților și rareori au loc surprize privind clasamentul în Grand Prix-uri. Evident, forța monoposturilor este dată de forța financiară a fiecărei echipe, iar Mercedes a dominat autoritar din acest punct de vedere.
Pierre Gasly, francezul care concurează pentru Alpha Tauri din 2019, nu s-a ferit să declare public că diferența dintre piloți este dată în special de mașinile pe care aceștia le conduc. Acesta i-a recunoscut valoarea lui Hamilton, dar nu i-ar da nicio șansă dacă s-ar afla la o altă echipă.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
IERI LA 18:36
"Din păcate, în sportul nostru, mașina face cea mai mare parte a rezultatului. Chiar dacă Lewis este cel mai bun pilot din istoria F1, astăzi, într-un Williams sau un Haas, ar termina ultimul.", a spus Gasly, citat de Daily Mail.
Pierre Gasly a luat startul la 86 de curse în Formula 1, pe parcursul a 5 sezoane, obținând o victorie (Marele Premiu al Italiei - 2020) și un loc 3 (Marele Premiu al Azerbadjanului - 2021). În sezonul trecut, francezul a terminat pe locul 9 în clasamentul piloților, cu 110 puncte, cea mai bună performanță a carierei din acest punct de vedere.
Citește și:

Lewis Hamilton, avertisment pentru rivali înaintea noului sezon

Vineri, Hamilton a participat la evenimentul de prezentare a noului monopost Mercedes și, pe lângă declarațiile despre noua mașină, britanicul a vorbit și despre perioada dificilă prin care a trecut în ultimele luni, dar și despre ambițiile sale pentru noua stagiune. Hamilton le-a transmis astfel un avertisment rivalilor săi, fiind convins că în 2022 va fi la un nivel mai ridicat față de anil trecut.
"Evident că a fost o perioadă dificilă pentru mine. După ultima cursă de anul trecut m-am deconectat total, am oprit totul. Am avut toată familia în preajma mea, a fost o ocazie rară să fim cu toții împreună. A fost nevoie de timp pentru a digera ceea ce s-a întâmplat și este încă greu să înțeleg pe deplin totul, dar ceea ce nu te omoară te face mai puternic.M-am concentrat pe antrenamente, să rămân sănătos și să mă bucur de timpul liber.
La sfârșitul unui sezon, întrebarea este dacă ești dispus să depui din nou efortul necesar pentru a fi campion mondial. Mulți oameni subestimează ceea ce necesită asta.Acesta este un proces mental normal pentru mine, dar de data asta a fost agravat de un factor semnificativ. A fost un moment în care mi-am pierdut încrederea.
Dar sunt o persoană hotărâtă și îmi place să cred că, în timp ce momente ca acesta ar putea defini cariera altora, refuz să las să o definească pe a mea, așa că m-am concentrat să fiu cel mai bun și să mă întorc mai puternic.Dacă crede cineva că ceea ce a văzut la sfârșitul anului trecut a fost cea mai bună versiune a mea, să aștepte să vadă de o să urmeze anul acesta", a spus Hamilton.
Hamilton a ținut să precizeze că nu-i poartă niciun fel de ranchiună lui Max Verstappen și a menționat că olandezul a făcut ceea ce ar fi făcut orice pilot în finalul cursei de la Abu Dhabi, din decembrie 2021.
"Max a făcut ce ar face oricepilot dacă i s-a oferit oportunitatea asta. Este un concurent de valoare și vom începe o altă luptă și vom crește împreună din aceste experiențe. Nu am nicio problemă cu el și nu port ranchiună față de nimeni. Merg înainte. Nu mă opresc asupra trecutului. Mă simt proaspăt, concentrat. Nu există nimic care să mă rețină. Nu o să las ca experiența din Abu Dhabi să-mi facă asta.", a conchis britanicul.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36