Lewis Hamilton și Max Verstappen oferă fanilor din Formula 1 o adevărată luptă pentru titlu în acest sezon. Cu cinci curse înainte de finalul sezonului, Max Verstappen este liderul clasamentului, cu 287,5 puncte, în timp ce Lewis Hamilton, septuplul campion mondial, se află pe poziția a doua, cu 275,5 puncte.
În acest sezon, cei doi au avut parte și de incidente. Primul a avut loc la Silverstone, chiar în debutul cursei, când Max Verstappen a ieșit în decor după un contact cu pilotul englez, la peste 280 de km pe oră, olandezul petrecând câteva ore la spital. Câteva săptămâni mai târziu, la Monza, cei doi au fost implicați într-un alt incident, atunci când în urma unei coliziuni, monopostul lui Verstappen s-a urcat peste cel al lui Hamilton, iar cei doi piloți au fost nevoiți să încheie prematur Marele Premiu al Italiei.
Cu doar câteva etape înainte de final, există persoane care se tem că cei doi piloți vor apela la tertipuri pentru a deveni campioni. Concret, Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, a declarat că se așteaptă ca ambii piloți să se gândească la o eventuală coliziune intenționate la Abu Dhabi, în ultima cursă a sezonului, pentru a obține titlul.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
IERI LA 12:56
Toto Wolff ducea astfel cu gândul la episodul celebru care a avut loc la Marele Premiu al Japoniei din 1990. Atunci, Alain Prost și Ayrton Senna se luptau în ultima cursă a sezonului pentru titlul mondial, avantajul fiind de partea brazilianului. Pentru a obține titlul, Senna a intrat în Prost chiar în primul viraj al cursei, știind că dacă niciunul dintre ei nu va trece linia de sosire, titlul va veni la el.

Ayrton Senna și Alain Prost în timpul Marelui Premiu al Japoniei din 1990

Credit imagine: Panoramic

Hamilton și Verstappen nu se gândesc la un astfel de scenariu

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, a vorbit pe seama acestui subiect, spunând că nu s-a gândit vreun moment să apeleze la o astfel de tactică. Britanicul de 36 de ani își dorește să obțină un nou titlu într-o manieră corectă:
"Nu am câștigat niciodată vreun titlu în felul acesta și nici nu vreau să o fac. Sunt aici pentru a câștiga cinstit, iar acest lucru se face prin îndemânare pură, determinare și multă muncă. Știți cu toții cum am câștigat titlurile în trecut. Mereu vreau să câștig într-o manieră corectă, iar dacă voi pierde, voi pierde cu demnitate, știind că am dat tot ce am avut mai bun", a declarat Lewis Hamilton.
https://i.eurosport.com/2021/10/24/3242883.jpg
De aceeași părere este și Max Verstappen. Pilotul celor de la Red Bull se află la primul sezon în care se luptă pentru titlul mondial, dar nu se gândește prea mult la astfel de scenarii:
"Nu prea mă gândesc la luptele pentru titlu din alte sezoane și la ce au făcut ceilalți piloți. Este totul în trecut, eu doar mă concentrez pe ce trebuie să fac pe circuit, atât de bine cât pot. Așa poți câștiga titlul mondial, iei punctele și îți învingi rivalul", a spus și Max Verstappen.
Următorul Grand Prix va avea loc în acest weekend, în Mexic. Marele Premiu al Mexicului se va desfășura în perioada 5-7 noiembrie 2021.
Programul curselor rămase de disputat până la finalul sezonului:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32