Ferrari este, probabil, cel mai important nume al Formulei 1, de-a lungul deceniilor, chiar dacă pentru moment nu reușește să mai conteze în lupta pentru titlurile mondiale. Scuderia a avut mai mereu piloți uriași, precum Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Fernando Alonso.
Omul momentului, Lewis Hamilton, cel care duminică a devenit primul pilot din toate timpurile cu 100 de victorii de etapă, nu a îmbrăcat niciodată echipamentul căluțului cabrat.
Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
07/12/2022 LA 16:19

Lewis Hamilton, uimit de faptul că nu a concurat niciodată pentru Ferrari!

Potrivit The Sun, care a citat un interviu al britanicului acordat pentru Sky Italia, campionul mondial a remarcat: "De ani de zile, ori de câte ori vin la Monza și văd fanii, îi aud spunând: Vino la Ferrari! Îmi încălzește sufletul, dar este uimitor că nu am condus niciodată o mașină Ferrari, după atâția ani. Pentru că este un vis pentru toată lumea, un obiectiv de atins. Dar pentru mine nu a fost niciodată posibil și nu voi ști niciodată cu exactitate de ce. Le doresc binele și în viitorul apropiat va trebui doar să-i opresc să câștige Campionatul Mondial", s-a amuzat pilotul la final".
Lewis Hamilton a admis că are acasă câteva mașini Ferrari pe care le poate conduce, dar nu Ferrari F1.
La începutul carierei, liderul Campionatului Mondial a semnat cu McLaren, pentru care a concurat timp de 6 sezoane și a cucerit titlul în 2008. În 2013, Hamilton l-a înlocuit pe Michael Schumacher la Mercedes cu scopul de a transforma echipa într-un concurent serios la titlu. Lucru pe care l-a reușit. Până în 2020 (inclusiv) a câștigat alte 6 titluri mondiale.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47