Sebastian Vettel este în continuare în afara Formulei 1 pentru 2021 după ce a decis, de comun acord cu Ferrari, să nu fie semnat un nou contract. Ferrari l-a adus pe Carlos Sainz Jr, în timp ce McLaren mizează pe Daniel Ricciardo pentru sezonul viitor.
Una dintre variantele vehiculate a fost ca Vettel să meargă la Mercedes, campioana la constructori din ultimii 6 ani. Nu în locul lui Lewis Hamilton, cel pentru care singura variantă verosimilă era Ferrari, ci alături de englez.

Anunțul lui Toto Wolff

Marele Premiu al Principatului Monaco
Lewis Hamilton ar putea primi interzis să concureze la Monte Carlo! Ultimatumul primit de britanic
ACUM 4 ORE
Șeful de la Mercedes, Toto Wolff, a admis într-un interviu pentru ORF că varianta Sebastian Vettel este una extrem de tentantă pentru aceștia. Wolff este bun prieten cu Vettel și recunoaște că existe multe argumente pentru o asemenea variantă.
Asta deși David Coulthard, fostul pilot de la Williams, McLaren și Red Bull, consideră că ar fi o eroare mare din partea Mercedes să-l aducă pe Vettel.
Desigur, un pilot german într-o mașină germană reprezintă o bună poveste de marketing. Suntem concentrați exclusiv pentru a avea succes iar Sebastian este, desigur, un pilot foarte bun. Bifează toate căsuțele. El poate decide singur dacă merge la altă echipă sau vrea să renunțe. Mai sunt câteva locuri interesante unde poate ajunge
Wolff spune însă că Mercedes nu va proceda precum Ferrari și McLaren - nu va lua o decizie pentru 2021 atât de devreme.
Nu ne vom pune în această poziție. Este dificil să gestionezi o situație când ai un pilot pentru un sezon, iar în următorul va fi într-o echipă rivală. Vedem ce vom face cu George Russell și apoi ne gândim la Vettel. Dar nu este o discuție prea sus în agendă în acest moment, vrem să ne concentrăm pe echipa nostră în primul rând
Franz Tost, șeful celor de la AlphaTauri, este și el de părere că Vettel încă mai are potențialul de a deveni campion mondial în Formula 1.
Sfârșitul înseamnă mereu și un început. Depinde foarte mult care va fi scaunul pe care îl prinde. Pentru a lupta pentru titlu, Sebastian Vettel este un pilot cu calitate și trebuie să fie în primele 3 echipe. Are șanse reale de a câștiga curse și titlul mondial. Îl știu destul de bine pe Sebastian și cu siguranță acesta este obiectivul lui. Nu este un pilot mulțumit să fie pe grila de start. Dacă e într-o cursă, vrea să o câștige. Depinde dacă are ingredientele pentru a-și realiza țelul
Din punct de vedere financiar el nu are nevoie să continue, dar piloții care au câștigat titlul nu se gândesc atât de mult la bani. Motivația lor e dată de câștigarea curselor, de succes. Acest lucru îi motivează, nu banii. Are doar 32 de ani, este un pilot foarte bun și dacă există pachetul corect, dacă va fi la Ferrari, Red Bull sau Mercedes, poate să câștige curse și sunt sigur că poate câștiga al 5-lea titlu mondial. Depinde de echipa la care va fi
https://i.eurosport.com/2020/05/16/2819745.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47