Ion Ţiriac a dat de-a lungul timpului o mulțime de lovituri de imagine, însă magnatul român a mai dat și greș. El a încercat în zadar să îl managerieze pe Michael Schumacher deoarece acesta a refuzat propunerea primită de afaceristul român. Mutarea spectaculoasă încercată de Ion Țiriac a fost făcută publică de fostul manager al lui Michael Schumacher, Willi Weber. Acesta a dezvăluit că Țiriac a încercat să-l convingă pe Schumacher să renunțe la contract și să semneze cu el.
"În cei mai bine de 25 de ani în care am lucrat împreună mai mulți manageri au încercat să pună mâna pe Michael Schumacher, iar printre ei s-a aflat și Ion Țiriac. Dar nimeni nu a putut distruge colaborarea. Michael a spus întotdeauna 'niciodată nu schimbi o echipă câștigătoare'. Întotdeauna a fost acolo pentru mine, de partea mea. Asta îl deosebește de alti oameni", a afirmat Willi Weber, conform Der Westen.

Ion Țiriac a vrut să fie managerul lui Michael Schumacher

Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08
Este binecunoscut faptul că Ion Țiriac este bun prieten cu Bernie Ecclestone, alături de care a dorit chiar să pună controlul asupra tenisului mondial în 2003. În plus, Țiriac a încercat în ultimii ani să aducă inclusiv o cursă de Formula 1 în România, profitând de conexiunile de care dispune.
Celebrul pilot de Formula 1, Michael Schimacher, a suferit un accident la schi în decembrie 2013 şi a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble, Franţa. Schumacher fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne. A fost externat pe 9 septembrie 2014 și până în prezent a fost tratat în locuința lui din localitatea elvețiană Gland. Tradiția este totuși dusă mai departe de fiul lui, Mick.
Formula 1
Schumacher, la 52 de ani și șapte ani distanță de accidentul care a schimbat totul: ”E un luptător!”
03/01/2021 LA 11:53
Formula 1
7 ani de la accidentul lui Michael Schumacher: "Sunt printre puținii care merg la el. E un luptător"
30/12/2020 LA 17:32