Cu tribunele pline de olandezi, îmbrăcați toți în portocaliu și dotați cu fumigene care au transformat Red Bull Ring într-o adevărată mare portocalie, Max Verstappen s-a simțit ca acasă al doilea weekend la rând în circuitul ”de casă” al celor de la Red Bull din Austria.
Cursa a început foarte prost pentru colegul lui Verstappen, Sergio Perez. Mexicanul a încercat un atac asupra lui Norris, însă a eșuat și a ajuns rapid pe poziția a zecea, în ciuda protestelor sale privind o defensivă neregulamentară a britanicului.
Totul a continuat și mai rău pentru Perez, după ce acesta a fost depășit după o mișcare impresionantă a lui Charles Leclerc în turul 14, mexicanul căzând pe poziția a opta, după ce reușise să avanseze anterior.
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
ACUM 20 ORE
Totul a devenit însă rapid un coșmar pentru Lando Norris, cel care începuse cursa în P2. Britanicul a primit o penalitate de cincin secunde iar în turul 20 a cedat în cele din urmă atacurilor lui Lewis Hamilton iar pilotul Mercedes a acaparat poziția a doua.
La vârful clasamentului, Max Verstappen a dominat autoritar cursa și după doar 31 de ture trecute, olandezul părea să mărșăluiască fără probleme spre o nouă victorie într-un sezon cu adevărat extraordinar.
Pe locul doi, Hamilton a avut mari probleme cu cauciucurile iar Bottas a primit inițial instrucțiuni să nu îl atace pe Hamilton din acest motiv. Totuși, pentru a evita ca McLaren să le pună probleme, cei de la Mercedes au schimbat rapid mesajul.
Drept urmare, Bottas l-a întrecut pe Hamilton iar la fel a făcut la scurt timp și Lando Norris. La vârf, Verstappen nu a avut nicio emoție pe tot parcursul cursei și spre încântarea olandezilor din tribune, a obținut a treia victorie consecutivă dar și punctul bonus pentru cel mai rapid tur. Cine îl mai poate opri pe ”Mad Max”?
1. Max Verstappen
2. Valtteri Bottas
3. Lando Norris
4. Lewis Hamilton
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10