Înainte de Marele Premiu al Austriei, mai mulți piloți au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter, în ciuda apelului făcut de Lewis Hamilton.
Charles Leclerc, Max Vestappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au fost cei care nu au îngenunchiat înainte de cursa de la Spielberg. Hamilton a reacționat și el după decizia piloților.
Leclerc și-a motivat decizia după cursă: "Gesturile zilnice contează mai mult decât cele formale. Cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul din viața noastră de zi cu zi. Nu mă interesează gesturile formale care ar putea fi considerate controversate în unele țări. Nu mă voi pune în genunchi, dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin angajat decât alții în lupta împotriva rasismului”.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
ACUM 7 ORE
Associated Press a informat că pe lângă cei șase, s-ar putea ca la cursa de duminică să mai fie și alții care vor refuza să îngenuncheze. Chiar Hamilton a recunoscut că nu este sigur dacă va mai îngenunchia pentru restul sezonului.

Nici Hamilton nu este convins că va continua să îngenuncheze

”Nu știu care este planul pe mai departe. Este foarte bine că Formula 1 și mai ales Mercedes au luat act de problemele care există în lume și au decis să facă ceva în privința asta. Cred că într-un final tot ce facem nu va fi îndeajuns și ar trebui să facem mai mult. A existat awareness în ultimele săptămâni și nu trebuie să ne oprim brusc, totul să dispară și să nu fie nicio schimbare, așa că eu voi continua să vorbesc despre asta”, a afirmat Hamilton.
”Și când ne gândim la asta, toată lumea, inclusiv eu, trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să vedem ce putem face mai bine. Nu știu dacă voi mai continua în viitor să îngenunchez”, a continuat el.
Daniel Ricciardo a apărat decizia a șase piloți din Formula 1 de a refuza să îngenuncheze înainte de Marele Premiu al Austriei.
”Cred că a fost destul de greu pentru unii piloți având în vedere naționalitatea lor și simbolismul îngenunchiatului. Evident, noi facem asta doar pentru a susține Black Lives Matter. Nu este ceva politic sau altceva... Cu toții am înțeles că vom face doar lucrurile cu care ne simțim confortabil”, a declarat Ricciardo, care a îngenunchiat, pentru Yahoo Sport.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43