Michael Schumacher a fost una dintre cele mai mari figuri ale sportului mondial în anii '90 și 2000, câștigând 7 titluri de campion mondial în Formula 1 (record egalat doar de Lewis Hamilton). În 2013, fostul mare pilot a suferit un accident grav la schi, iar de atunci se știu foarte puține lucruri despre starea sa de sănătate.
Familia lui Schumacher a evitat să ofere constant informații despre starea acestuia, lucru care nu e normal în viziuna fostului său manager, excentricul Willi Weber, ajuns la 80 de ani. Acesta se pregătește să-și lanseze cartea autobiografică, intitulată "Benzină în sânge - Michael Schumacher, calul câștigător" și a vorbit pe larg despre coșmarul pe care l-a trăit în ultimii 9 ani, atât cât a trecut de la accidentului lui Schumacher.

Managerul lui Schumacher, acuze dure către familia fostului pilot

Formula 1
Cât de mult seamănă Mick Schumacher cu tatăl său. "Este impresionant!" Dezvăluirile lui Magnussen
27/04/2022 LA 13:09
Weber a lansat o adevărată tiradă la adresa familiei Schumacher, acuzând că i s-a interzis să știe exact ce se întâmplă cu fostul pilot și că se ascunde adevărul cu privire la starea reală a lucrurilor.
"A fost o durere mare pentru mine. Am încercat de sute de ori să o contactez pe Corinna (n.r. soția lui Michael Schumacher) și ea nu mi-a răspuns. L-am sunat pe Jean Todt să-l întreb dacă ar trebui să merg la spital și mi-a spus să aștept, e prea devreme. Am sunat a doua zi și nu mi-a răspuns nimeni. Nu mă așteptam la un astfel de comportament și încă sunt supărat din cauza asta.
M-au ținut departe, spunându-mi că e prea devreme, ei bine, acum e prea târziu. Au trecut nouă ani. Poate ar trebui să spună adevărul.
Am putut să înțeleg situația inițial, deoarece am făcut întotdeauna tot ce am putut pentru ca Michael să-și protejeze viața privată. Dar de atunci am auzit doar minciuni de la ei. La ani de zile de la accident, mi-am spus să am grijă doar de familie, deoarece nu puteam schimba lucrurile. El a fost ca un fiu pentru mine. Chiar și astăzi mă doare să vorbesc despre asta", a spus Weber, citat de Marca.
Michael Schmacher a suferit accidentul de schi în 29 decembrie 2013. A fost transportat cu elicopterul la cel mai apropiat spital, iar ulterior a fost dus la spitalul universitar din Grenoble, unde a fost operat de două ori. Acolo a rămas în comă timp de șase luni, până când s-a trezit, în iunie 2014.
De atunci, familia Schumacher a decis să tacă până în septembrie 2021, când Netflix a lansat un documentar care prezintă succesele sale ca profesionist și nenorocirea prin care a trecut familia după accident. Soția și copiii lui Schumacher au evitat să ofere detalii amănunțite despre starea fostului pilot și urmările reale ale accidentului.
Formula 1
"Lewis Hamilton trebuie să admită că nu e cel mai bun!" Sfatul lui Schumacher pentru fostul campion
27/04/2022 LA 11:40
Formula 1
20 de piloți la startul noului sezon de Formula 1! Tot ce trebuie să știi despre sportivi și echipe
17/03/2022 LA 14:47