Max Verstappen și Lewis Hamilton se află la egalitate de puncte înaintea ultimei curse a sezonului din Formula 1, care va avea loc în week-end-ul următor la Abu Dhabi. Tensiunile între cei doi piloți și echipele lor au atins cote maxime, iar pe măsură ce se apropie cursa decisivă pentru stabilirea campionului mondial bătălia psihologică se acutizează.
În Marele Premiu al Arabiei Saudite, Verstappen a încălcat de mai multe ori regulamentul și a fost penalizat. Cea mai gravă abatere a olandezului a fost atunci când i s-a transmis să-i cedeze locul de frunte lui Hamilton, dar acesta a făcut-o într-un mod mai puțin "ortodox", mașinile celor doi atingându-se.
Monopostul britanicului nu a suferit însă avarii grave și acesta a terminat pe primul loc la Jeddah, aruncând în aer finalul de sezon. În urma manevrei periculoase a lui Verstappen din Arabia Saudită, Hamilton a fost auzit în cască catalogându-și rivalul drept "al naibii de nebun".
Marele Premiu al Abu Dhabi
Max Verstappen a dezvăluit ce l-ar determina să plece din Formula 1. Avertisment pentru Red Bull
22/12/2021 LA 10:45
Citește și:

Verstappen, apărat de șeful Red Bull, după acuzațiile primite în urma cursei din Arabia Saudită

Mai mult, Toto Wolf, șeful Mercedes, a insinuat că Verstappen ar putea apela din nou la astfel de tertipuri și în "finala" de la Abu Dhabi. Declarația lui Wolf vine în contextul în care olandezul ar deveni campion mondial dacă el și Hamilton ar abandona la ultima cursă, deoarece are mai multe victorii în acest sezon, acesta fiind primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.
Cei de la Red Bull nu au rămas însă datori, iar Christian Horner, omul numărul unu din echipa lui Verstappen le-a oferit o replică pe măsură celor de la Mercedes.
"Cu siguranță Max nu este nebun (n.r. cu referire la remarca lui Hamilton din Arabia Saudită). Max vrea să câștige acest campionat pe pistă. E simplu. Max este un concurent dur, dar un concurent corect și nu mă aștept să fie diferit în acest weekend. Nimeni nu vrea să câștige acest campionat în urma unui accident sau printr-o anchetă a comisarilor.
Max și Lewis au avut momentele lor anul acesta. Au mers roată la roată. Cred că toți fanii își doresc să vadă o luptă corectă și curată în ultima rundă și fie ca cea mai bună echipă și cel mai bun pilot să câștige.", a declarat Christian Horner pentru The Times, citat de Daily Mail.
Lupta decisivă între Max Verstappen și Lewis Hamilton pentru titlul de campion mondial se va da în Emiratele Arabe United, pe circuitul Yas Marina. De notat că traseul de la Abu Dhabi îi era favorabil lui Verstappen în trecut, dar acesta a fost modificat substanțial, astfel că specialiștii îl văd pe britanic ușor favorit, asta și ținând cont de felul exemplar în care s-a comportat monopostul Mercedes la ultimele 3 curse.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Lewis Hamilton ar putea fi pedepsit! Președintele FIA: "Nu există iertare pentru asta"
18/12/2021 LA 12:39