Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen va pleca din pole-position la Abu Dhabi, dar Hamilton va avea un avantaj important

Nicu Savin

Actualizat 12/12/2021 la 00:35 GMT+2

Max Verstappen va pleca din pole-position în cursa de la Abu Dhabi, după ce a reușit să să-l devanseze pe Lewis Hamilton în sesiunea de calificări. Totuși, olandezul va avea un mic handicap în marea bătălie, deoarece va fi obligat să ia startul cu pneuri soft, ceea ce presupune o strategie diferită față de ceea ce planificaseră cei de la Red Bull inițial.

Max Verstappen (Red Bull) - GP of Abu Dhabi 2021

Credit imagine: Getty Images

După ce a dominat sesiunea a 2-a de antrenamente de ieri, dar și în cea de azi dimineață, Lewis Hamilton nu a reușit să confirme și în calificări. Britanicul și-a arătat superioritatea pe circuitul Yas Marina doar în Q1, unde a avut un timp cu peste 4 zecimi mai bun decât Max Verstappen.
În Q2, olandezul a schimbat pneurile (a trecut pe soft-uri) și a stabilit cel mai bun timp, dar diferența față de Lewis Hamilton a fost numai de 3 zecimi, în condițiile în care pilotul Mercedes a rulat cu pneuri medii. În ultima rundă a calificărilor, pilotul Red Bull a început din nou în forță și a stabilit cel mai bun timp al zilei. Hamilton a încercat pe final să facă un tur mai rapid, dar nu a reușit, astfel că va pleca de pe poziția a 2-a a primei linii din grila de start.
Citește și:

Max Verstappen, în pole-position la Abu Dhabi

Așadar, Max Verstappen va pleca primul în cursa care va decide campionul mondial, dar strategia de cursă va avea un rol esențial, iar Hamilton pare să aibă un oarecare avantaj. Olandezul va fi obligat să plece în cursă cu pneuri soft, ceea ce implică un risc imens, deoarece ar putea fi obligat să facă două opriri la boxe. În schimb, Hamilton va pleca cu pneuri medii și în mod normal va intra o singură dată la boxe.
Totuși, Hamilton ar putea avea probleme la startul cursei, deoarece oamenii din spatele său (Lando Norris, Sergio Perez și Carlos Sainz) vor pleca și ei cu pneuri roșii, astfel că l-ar putea depăși.
La ultimele 6 ediții ale cursei de la Abu Dhabi s-a câștigat din pole-position, iar dacă acest lucru se va repeta, Max Verstappen va fi noul campion mondial din Formula 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo