Lewis Hamilton (Mercedes) va încasa un bonus de patru milioane de euro în cazul în care va câştiga titlul de campion mondial în acest sezon, cu ocazia ultimei curse a sezonului, programată duminică la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), scrie Agerpres.
Hamilton, care va împlini 37 de ani luna viitoare, are un salariu de 49 milioane de euro în acest sezon, conform contractului semnat cu echipa germană înaintea actualei ediţii a Campionatului Mondial, care include însă şi bonusuri, pentru a compensa faptul că nu există "prize money" (premii în bani) în acest sport pentru Marile Premii câştigate. Un astfel de premiu nu este prevăzut nici măcar pentru pilotul care cucereşte titlul mondial.

Mercedes pregătește un bonus fabulos pentru Lewis Hamilton

Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Toţi banii pe care îi încasează piloţii din "Marele Circ" provin doar din relaţia contractuală a acestora cu echipele lor, precum şi cu sponsorii personali. Campionul en titre primeşte, pe lângă salariu, o serie de prime în funcţie de cursele pe care le câştigă, precum şi dacă reuşeşte să cucerească sau nu titlul mondial la finalul sezonului.
După câştigarea celui de-al şaptelea său titlu mondial, în 2020, Hamilton a primit, conform Forbes, un premiu suplimentar de patru milioane de euro, bonus pus în pericol anul acesta de olandezul Max Verstappen, cu care britanicul se află la egalitate de puncte înaintea ultimului Grand Prix al sezonului.
Verstappen (24 ani), care luptă pentru prima sa coroană mondială în competiţia regină a sporturilor automobilistice, are un salariu de bază în valoare de 23 milioane euro la echipa Red Bull, care poate ajunge până la 37 milioane euro cu toate primele acumulate pe parcursul sezonului.
Olandezul a câştigat cele mai multe curse în 2021 (9), fiind totodată pilotul cu cele mai multe podiumuri (17) şi plecări din pole position (9) în acest an. Anul trecut, Hamilton a fost cel care a dominat competiţia, cu 11 victorii, 10 pole position şi 14 podiumuri, în timp ce în actualul sezon britanicul a reuşit 8 victorii, 5 pole position şi 16 podiumuri.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42