Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"O să fie o bătălie epică!" Ricciardo, încântat de scenariul din finala sezonului de Formula 1

Bianca Dumitru

Actualizat 07/12/2021 la 14:13 GMT+2

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudide, penultima etapă a Campionatului Mondială. Britanicul s-a "atins" cu Max Verstappen în timpul cursei, iar Daniel Ricciardo a spus că este convins că etapa din weekend va fi spectaculoasă.

Max Verstappen und Lewis Hamilton wollen beide den WM-Titel

Credit imagine: Imago

Înaintea ultimei etape din acest sezon de Formula 1, Lewis Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Max Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în weekend, pe circuitul de la Yas Marina.
Daniel Ricciardo a declarat după cursa din Arabia Saudită că finalul de sezon se va desfășura după un scenariu de vis. Pilotul McLaren, în vârstă de 32 de ani, s-a arătat entuziasmat de duelul care se va între Hamilton și Verstappen, spunând că din punctul lui de vedere va fi o cursă epică:
"Este cu adevărat un cadou pentru acest sport să-i vedem pe Verstappen și Hamilton la egalitate de puncte înaintea ultimei curse. Mereu am sperat să văd așa ceva, dar aș fi preferat să fiu și eu implicat în luptă. O să fie o bătălie epică.
Nu cred că presiunea poate să fie mai mare de atât! Cel mai bun să câștige. O să fie o adevărată finală. Avem un veteran care vrea să doboare toate recordurile împotriva celui care poate deveni cel mai tânăr campion din istorie. Este ceva magnific, un scenariu de vis", a declarat Daniel Ricciardo, citat de site-ul Planetf1.com.
Citește și:

"Formula 1 nu merită un rezultat influențat de o coliziune"

Toto Wolff spune că este îngrijorat că lupta pentru titlul din Formula 1 va fi decisă de o ciocnire între rivalii la titlu, Max Verstappen și Lewis Hamilton. În timpul penultimei curse a sezonului din Arabia Saudită, cei doi s-au atins pe circuit în circumstanțe controversate.
Directorul echipei Mercedes, este de părere că pericolul unei ciocniri la Abu Dhabi este foarte mare: "Sper ca lupta de duminică să aibă suficiente repercusiuni pentru ca toată lumea să învețe din ea și să se adapteze pentru cursa finală. Un pilotaj similar, dacă va fi considerat de comisari peste limită, va fi probabil penalizat și la Abu Dhabi, iar acest lucru s-ar putea sfârși într-o situație complicată pentru toată lumea. Nu cred că Formula 1 ar merita un rezultat influențat de o coliziune", a spus acesta pentru The Guardian.
În acest moment, relația dintre Mercedes și Red Bull este și mai tensionată, odată cu parcurgerea ultimelor etape. Mercedes conduce campionatul constructorilor cu 28 de puncte: "Emoțiile sunt foarte, foarte mari. Atâta timp cât vom avea o cursă curată la Abu Dhabi, în lupta pentru campionatul mondial al piloților, vom putea spune că a fost un sezon grozav", a mai spus Wolff.
Titlul în Formula 1 în acest an se va decide, așadar, în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina, duminică, de la ora 15:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo