Max Verstappen și Lewis Hamilton duc o luptă palpitantă pentru titlul de campion mondial în Formula 1, iar disputa dintre ei a împărțit lumea "Marelui Circ" în două. Nu există niciun om interesat de fenomen care să nu aibe un favorit, iar tensiunea dintre cele două tabere crește constant pe măsură ce se apropie ultima cursă a sezonului, care va avea loc în week-end-ul care urmează, la Abu Dhabi.
Verstappen și Hamilton se află la egalitate de puncte înaintea ultimei runde, dar britanicul are un ascendent moral, el câștigând ultimele 3 curse. Pilotul Red Bull a ieșit extrem de șifonat după Marele Premiu al Arabiei Saudite, pe lângă punctele în raport cu rivalul său, el pierzând și din popularitate, opinia generală fiind că acesta nu a jucat corect în unele momente importante (l-a pus în pericol pe Hamilton în momentul în care trebuia să-i cedeze poziția de lider, cele două monoposturi lovindu-se ușor).
Verstappen a fost "linșat" în presa din Marea Britanie, dar olandezul are și el partizanii săi, cu excepția celor din echipa sa, care încearcă să-l protejeze prin toate mijloacele. Unul dintre susținătorii lui Max este legendarul Bernie Ecclestone, cel care a condus destinele Formulei 1 pentru o lungă perioadă de timp.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Acesta a sugerat că cei care nu au jucat tocmai corect în această bătălie epică au fost chiar cei de la Mercedes, care l-au hărțuit permanent pe Verstappen și l-au împins la anumite gesturi extreme. De asemenea, Ecclestone l-a acuzat pe Toto Wolff, șeful Mercedes, că încearcă permanent să-i influențeze pe directorii de curse.
"Max este un copil în comparație cu Lewis și cel mai rău lucru este că Lewis are o campanie publicitară masivă care lucrează pentru el. Max are câţiva ani de competiţie în spate, dar nu la fel de mulţi ca Lewis.
Max are de înfruntat mai mult decât o cursă, deoarece îi are adversari pe cei de la Mercedes, care îl agresează și nu joacă corect. Este un joc psihologic. L-au împins tot timpul pe Max la limită și apoi directorii de cursă trebuie să ia decizii, iar Toto Wolff încearcă să-i influențeze mereu pe aceștia", a spus Ecclestone pentru Daily Mail.
Citește și:

Verstappen, susținut de Bernie Ecclestone în lupta cu Hamnilton

Ecclestone nu s-a ferit să afirme că își dorește ca Verstappen să se încoroneze campion mondial în acest sezon și a declarat că norocul va juca un rol esențial în cursa de la Abu Dhabi.
"Este greu de spus care dintre ei va câștiga. Cred că acum depinde puțin și de norocul sau ghinionul fiecăruia dintre ei. În general, publicul vrea să vadă pe altcineva campion mondial. Acesta este sentimentul pe care îl am de la oameni.
Lewis a fost puțin mai norocos până acum. Dacă norocul va rămâne sau se va epuiza, va trebui să vedem. Ar fi bine pentru Formula 1 ca Max să iasă campion. Mercedes a fost grozav, dar ar fi bine ca altcineva să iasă în prim-plan.", a completat Ecclestone.
Lupta decisivă între Max Verstappen și Lewis Hamilton pentru titlul de campion mondial se va da în Emiratele Arabe United, pe circuitul Yas Marina. De notat că traseul de la Abu Dhabi îi era favorabil lui Verstappen în trecut, dar acesta a fost modificat substanțial, astfel că specialiștii îl văd pe britanic ușor favorit, asta și ținând cont de felul exemplar în care s-a comportat monopostul Mercedes la ultimele 3 curse.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42