Max Verstappen a reușit într-un timp record să ajusteze problemele pe care le-a avut în antrenamente și a obținut cel mai bun timp în calificările Mareului Premiu de la Abu Dhabi, urmând a pleca astfel din pole position în cursa decisivă pentru titlul mondial.
Olandezul va fi secondat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, astfel că lupta va fi una la baionetă încă din start. La finalul calificărilor, cei doi piloți au acordat câte un flash-interviu, iar olandezul s-a arătat extrem de încântat de performanța obținută, declarând că abia așteaptă cursa de mâine.
"Este un sentiment uimitor. Cu siguranță am îmbunătățit mașina în calificări, am obținut ceea ce ne-am dorit. Abia aștept ziua de mâine, asta e cel mai important. M-am simțit bine cu ambele seturi de cauciucuri, așa că vom vedea ce va fi", a spus Verstappen, citat de formula1.com.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Lewis Hamilton a recunoscut superioritatea lui Verstappen

Lewis Hamilton nu a putut ține pasul cu rivalul său pe finalul calificărilor și va pleca al 2-lea. Totuși, britanicul ar putea avea un avantaj important în perspectiva cursei. Olandezul va fi obligat să plece în cursă cu pneuri soft, ceea ce implică un risc imens, deoarece ar putea fi obligat să facă două opriri la boxe. În schimb, Hamilton va pleca cu pneuri dure și în mod normal va intra o singură dată la boxe.
Imediat după sesiunea de calificări, Hamilton a recunoscut că Verstappen a mers excelent și, în ciuda încercărilor repetate, nu s-a putut apropia de performanța acestuia. Britanicul a amintit însă de avantajul pe care l-ar putea avea în crusa de mâine datorită pneurilor cu care va lua startul.
"Max a făcut un tur grozav astăzi, pur și simplu nu am putut concura cu acel timp spre final. Nu am putut răspunde la acel tur, dar mâine suntem într-o poziție avantajoasăîn privința cauciucurilor. În ultimul tur am rulat în aer curat, dar pur și simplu nu am putut merge mai repede.", a spus Hamilton.
Publicul de la Abu Dhabi a fost clar de partea lui Verstappen. În timp ce Hamilton acorda interviul de după calificări, dinspre tribune s-au auzit câteva huiduieli, dar pilotul Mercedes a avut o reacție extrem de elegantă.
"Nu contează ce vine dinspre tribune. Avem un public grozav aici și mă bucur enorm să văd oameni sănătoși în tribune", a completat Hamilton.
Marea bătălie dintre Hamilton și Verstappen se va da duminică, începând cu ora 15:00, iar eurosport.ro vă va ține la curent cu cele mai importante aspecte ale evenimentelor de la Abu Dhabi.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42