Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verstappen, plin de entuziasm după calificările de la Abu Dhabi! Hamilton, reacție superbă la final

Nicu Savin

Publicat 11/12/2021 la 16:59 GMT+2

Max Verstappen s-a arătat extrem de entuzismat după ce a câștigat calificările Marelui Premiu de la Abu Dhabi și va pleca astfel din pole-position în cursa care va decide campionul mondial. Lewis Hamilton și-a felicitat adversarul și a avut o reacție elegantă față de publicul care i-a fost ostil în mare parte în momentul interviului de la final.

Max Verstappen scambia il pugno con Lewis Hamilton dopo le qualifiche del GP di Abu Dhabi

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a reușit într-un timp record să ajusteze problemele pe care le-a avut în antrenamente și a obținut cel mai bun timp în calificările Mareului Premiu de la Abu Dhabi, urmând a pleca astfel din pole position în cursa decisivă pentru titlul mondial.
Olandezul va fi secondat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, astfel că lupta va fi una la baionetă încă din start. La finalul calificărilor, cei doi piloți au acordat câte un flash-interviu, iar olandezul s-a arătat extrem de încântat de performanța obținută, declarând că abia așteaptă cursa de mâine.
"Este un sentiment uimitor. Cu siguranță am îmbunătățit mașina în calificări, am obținut ceea ce ne-am dorit. Abia aștept ziua de mâine, asta e cel mai important. M-am simțit bine cu ambele seturi de cauciucuri, așa că vom vedea ce va fi", a spus Verstappen, citat de formula1.com.
Citește și:

Lewis Hamilton a recunoscut superioritatea lui Verstappen

Lewis Hamilton nu a putut ține pasul cu rivalul său pe finalul calificărilor și va pleca al 2-lea. Totuși, britanicul ar putea avea un avantaj important în perspectiva cursei. Olandezul va fi obligat să plece în cursă cu pneuri soft, ceea ce implică un risc imens, deoarece ar putea fi obligat să facă două opriri la boxe. În schimb, Hamilton va pleca cu pneuri dure și în mod normal va intra o singură dată la boxe.
Imediat după sesiunea de calificări, Hamilton a recunoscut că Verstappen a mers excelent și, în ciuda încercărilor repetate, nu s-a putut apropia de performanța acestuia. Britanicul a amintit însă de avantajul pe care l-ar putea avea în crusa de mâine datorită pneurilor cu care va lua startul.
"Max a făcut un tur grozav astăzi, pur și simplu nu am putut concura cu acel timp spre final. Nu am putut răspunde la acel tur, dar mâine suntem într-o poziție avantajoasăîn privința cauciucurilor. În ultimul tur am rulat în aer curat, dar pur și simplu nu am putut merge mai repede.", a spus Hamilton.
Publicul de la Abu Dhabi a fost clar de partea lui Verstappen. În timp ce Hamilton acorda interviul de după calificări, dinspre tribune s-au auzit câteva huiduieli, dar pilotul Mercedes a avut o reacție extrem de elegantă.
"Nu contează ce vine dinspre tribune. Avem un public grozav aici și mă bucur enorm să văd oameni sănătoși în tribune", a completat Hamilton.
Marea bătălie dintre Hamilton și Verstappen se va da duminică, începând cu ora 15:00, iar eurosport.ro vă va ține la curent cu cele mai importante aspecte ale evenimentelor de la Abu Dhabi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo