Olandezul Max Verstappen şi britanicul Lewis Hamilton, aflaţi la egalitate în fruntea clasamentului Campionatului Mondial de Formula 1, se pregătesc să decidă lupta pentru titlu duminică, pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), gazda ultimului Mare Premiu al sezonului. Tensiunea crește pe măsură ce orele până la marea bătălie se scurg.
Ajuns la 40 de ani, Fernando Alonso, dublu campion mondial în Formula 1, a dezvăluit pe cine susține în lupta atât de încinsă dintre Max Verstappen (Red Bull) și Lewis Hamilton (Mercedes) din finalul acestui sezon: "Într-un fel, din punctul meu de vedere, Mercedes merită titlul la constructori pentru că monopostul lor e superior, iar Max Verstappen, pe tot parcursul anului, a fost cu un pas înaintea tuturor. Cred că el merită. Oamenii au păreri diferite, dar el a dus Red Bull la un alt nivel", a spus Fernando Alonso, potrivit formula1.com.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
IERI LA 14:55

Fernando Alonso a dezvăluit cu cine ține dintre Verstappen și Hamilton

Titlul în Formula 1 în acest an se va decide în ultima cursă a sezonului, duminică, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina. Pentru prima oară din 1974, doi piloți au același număr de puncte înainte de ultima etapă.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43