Lewis Hamilton și Max Verstappen au fost prezenți la aceeași conferință de presă după acroșajul din weekend din Arabia Saudită, între ei aflându-se chiar mult râvnitul trofeu. Ambii au intrat și părăsit sala pe căi separate și nici măcar nu s-au privit, semn că tensiunile dintre cei doi cresc pe măsură ce orele se scurg până la cursa care va decide titlul în acest sezon de Formula 1.
Totuși, Verstappen a putut oferi câteva declarații în zona de conferințe a Red Bull, înainte de a da "nas în nas" cu marele lui rival, Hamilton: "În mod clar, regulile nu se aplică pentru toată lumea. Ce am făcut eu în weekend au făcut și alții și nu au primit nicio penalizare. Ce mi s-a întâmplat mie nu merita nicio penalizare. Doar la mine se pot aplica, dar îmi este clar că am greșit cumva. După cum am spus, alți piloți fac exact același lucru și nu sunt penalizați cu nimic. Amândoi am ieșit de pe pistă în acel moment, dar toți au considerat că e vina mea, nu sunt de acord.
În plus, cealaltă penalizare cred că a fost de asemenea nepotrivită. Hamilton mă impinge de pe pistă, se uită la mine și primește un simplu avertisment pentru asta. Cu siguranță nu este așa cum ar trebui să fie, nu e deloc corect, deoarece se pare că alți piloți pot face orice, însă doar eu primesc penalizări", a spus Verstappen joi.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Verstappen și Hamilton, întâlnire de "gradul 0" după acroșajul din Arabia Saudită

Titlul în Formula 1 în acest an se va decide, așadar, în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina. Pentru prima oară din 1974, doi piloți au același număr de puncte înainte de ultima etapă.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42