Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hamilton, replică acidă pentru Horner, după ce șeful Red Bull a dezvăluit negocierile cu britanicul

Nicu Savin

Publicat 23/11/2023 la 16:30 GMT+2

Lewis Hamilton a ajuns la Abu Dhabi, acolo unde va concura în week-end în ultima cursă a sezonului. Acesta a fost asaltat de presă pentru a comenta afirmațiile lui Christian Horner, care a dezvăluit că a avut discuții cu pilotul Mercedes în prima parte a acestui an în vederea unei mutări a acestuia la Red Bull. Britanicul a negat orice dorință a sa de a schimba tabăra și l-a taxat pe Horner.

Lewis Hamilton (l.) und Red-Bull-Chef Christian Horner

Credit imagine: Getty Images

Sezonul de Formula 1 se apropie de final și, din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt clare de multă vreme, Verstappen fiind campion mondial, iar Red Bull câștigând campionatul constructorilor. Totuși, ceea ce se întâmplă în "Marele Circ" în afara circuitului îi ține pe fani în priză.
Aseară, presa de specialitate a fost "inundată" de afirmațiile lui Christian Horner despre Lewis Hamilton. Șeful Red Bull a dezvăluit că în ultimii ani a purtat mai multe discuții despre posibilitatea ca britanicul să se alătură echipei pe care o conduce. Ultimele astfel de negocieri ar fi avut loc chiar în acest an, iar Horner a dat de înțeles că primii pași au venit dinspre echipa britanicului.
Discuțiile nu s-au materializat, iar Hamilton și-a prelungit în cele din urmă contractul cu Mercedes până în 2025. Septuplul campion mondial a ajuns deja la Abu Dhabi, pentru ultima cursă a sezonului, și evident că toată presa a vuit în jurul acestuia pentru a afla și varianta sa în legătură cu declarațiile lui Horner.

Lewis Hamilton neagă că a avut vreo intenție de a pleca la Red Bull

Hamilton a negat orice intenție de a se muta la Red Bull și a subliniat că singura sa discuție cu Horner în ultimii ani a fost la început de 2023, când șeful Red Bull l-a contactat. Britanicul l-a taxat pe oficialul echipei rivale, spunând că acesta doar a vrut să agite lucrurile prin dezvăluirile sale. De asemenea, Hamilton a insistat că visul său nu este să meargă la o echipă ce deține o mașină care să-i garanteze succesul, ci să progreseze cu Mercedes.
"Nu știu cu adevărat de unde a venit această poveste. Stiu ce a spus Christian, doar că nu prea înțeleg despre ce a vorbit pentru că nimeni, din câte știu, din echipa mea nu a vorbit cu el.Nu am mai vorbit cu Christian de ani de zile. Cu toate acestea, m-a contactat la începutul anului pentru a ne întâlni, dar asta este tot.Doar i-am felicitat pentru un an extraordinar și le-am spus că sper că în curând voi putea lupta împotriva lor și asta a fost tot.Așa că nu sunt foarte sigur ce intenție a avut, cred că doar a agitat lucrurile.Nu au existat discuții confidențiale. Îl știți pe Christian, îi plac astfel de lucruri.
100% aș fi mai mult decât fericit să concurez împotriva lui Max Verstappen într-o mașină egală.Pentru mine, cei de la Red Bull au făcut o treabă uimitoare și oricui i-ar plăcea să conducă pentru un grup atât de grozav de oameni. Dar, cred că trecerea de la o mașină care nu este atât de grozavă la o mașină câștigătoare nu este un vis pentru mine.Visul este să începem mereu de unde suntem, să construim și să jungem să câștigăm din nou.De aceea am rămas cu Mercedes.", a spus Hamilton pentru Sky Sports.
Hamilton se întoarce în acest week-end la Abu Dhabi, locul de unde a început declinul său. În ultima etapă din 2021, britanicul a pierdut titlul mondial în fața lui Max Verstappen, iar de atunci olandezul a pus monopol pe Formula 1. Dacă Hamilton nu se va impune la finalul săptămânii, lucru foarte probabil, atunci britanicul va termina al doilea sezon consecutiv fără succes. În ciuda rezultatelor nefaste din ultima vreme, Hamilton speră că din sezonul viitor va putea lupta din nou pentru victorii, chiar dacă a recunoscut în repetate rânduri că cei de la Red Bull sunt cu mult în față și vor fi greu de ajuns din urmă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo