Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mercedes, anunț de ultimă oră pentru 2024! "Schimbăm tot! O să avem o șansă"

Dani Morar

Publicat 28/11/2023 la 13:06 GMT+2

Mercedes a câștigat lupta cu "restul lumii" în Formula 1, într-o competiție dominată autoritar de Red Bull. Nimeni nu s-a putut duela cu Verstappen și compania, dar britanicii au hotărât să schimbe toate componente mașinii și să riște pentru anul 2024.

Mercedes und Ferrari kämpfen mit ihrer Konstanz

Credit imagine: Getty Images

Mercedes s-a clasat pe locul 2 în clasamentul constructorilor din Formula 1, învingând-o pe Ferrari în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi. Chiar și așa, britanicii nu au putut emite pretenții la titlu, Red Bull câștigându-l cu etape bune înainte de final.
Toto Wolff a anunțat că echipa a luat o decizie radicală în ceea ce privește sezonul 2024. Mercedes va schimba toate componentele mașinii, existând posibilitatea unui duel real cu Red Bull la anul, dar și a unui colaps, dacă lucrurile nu funcționează cum trebuie.
"Schimbăm conceptul. Felul în care a fost așezat șasiul se va schimba complet, distribuția greutății, aerodinamica. Mă refer aici, că fiecare componentă va fi schimbată din cauza acestui lucru. Cred că avem o șansă.
Putem și să o dăm în bară. Există opțiunea să nu atingem nimic din ceea ce ne așteptăm, însă putem face un pas uriaș și să ne întrecem cu cei din față. Totul e posibil.
Nu am fost atât de optimist legat de nimic în viața mea. Poate suna aiurea, dar astea sunt așteptările mele și vreau să tragem de noi. Cred că niciodată nu e destul. De asta sunt aici cu acest sentiment plăcut. Am fost pe locul 2 în clasamentul constructorilor, dar am pierdut locul 1", a declarat Toto Wolff, citat de Motorsport.com.
Citește și:

Max Verstappen și-a avertizat rivalii din Formula 1

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu de la Abu Dhabi și a încheiat un sezon aproape perfect alături de Red Bull. Campionul mondial al ultimelor 3 sezoane promite că echipa sa va fi de netrecut și în 2024 și a făcut un anunț ce le dă fiori adversarilor.
"Un sezon incredibil. Au fost puține emoții pe circuit. A fost ultima dată când am stat în mașina aceasta care mi-a oferit atât de multe. Desigur, sunt foarte mândru să câștig aici, la ultima cursă a sezonului.
Trebuie să spun un mare "Mulțumesc" lui Red Bull. A fost un an incredibil. Va fi foarte greu să repetăm asta, dar ne vom bucura de acest an.
Știm că va fi foarte greu să mai avem un sezon la fel. Cu toții vrem să ne îmbunătățim, dar asta nu înseamnă numai să câștigăm curse și campionate. Vom vedea. Muncim să avem un monopost competitiv la anul. Cu siguranță, toți vor vrea să ne învingă. Sunt pregătiți de luptă, dar acum ne vom bucura de sezonul care a trecut", a declarat Verstappen, citat de Formula 1.com.
Acțiunea din "Marele Circ" revine în 2024 la sfârșitul lunii februarie, cu Marele Premiu din Bahrain.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol