articol de Alex Masgras
Pentru al doilea an la rând, weekendul de pe circuitul Albert Park a fost anulat. În luna ianuarie, Marele Premiu al Australiei din Formula 1 fusese mutat din luna martie în luna noiembrie și ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 18-21 noiembrie la Melbourne.
De asemenea, nici Marele Premiu al Australiei din MotoGP nu va mai avea loc în luna noiembrie, așa cum fusese programat inițial. Din cauza restricțiilor și a provocărilor din punct de vedere logistic cauzate de pandemie, s-a luat decizia ca nici în 2021 să nu se organizeze Grand Prix-uri în Australia.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Președintele Australian Grand Prix Corporation, Paul Little, a declarat: "Suntem dezamăgiți că, pentru al doilea an la rând, fanii MotoGP și Formula 1 nu vor putea să îi urmărească pe cei mai buni piloți din lume pe circuitele Phillip Island și Albert Park".
Această decizie vine după anunțul prim-ministrului australian, Scott Morrison, care a dezvăluit noul plan național de combatere a pandemiei care intră în vigoare începând cu 14 iulie.
MotoGP a anunțat că va înlocui cursa din Australia cu revenirea pe circuitul de la Portimao, în timp ce Formula 1 încă nu a anunțat cum va ocupa golul lăsat de Marele Premiu al Australiei, existând mai multe opțiuni în acest moment, conform lui Stefano Domenicali, CEO Formula 1.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19