articol de Alex Masgras
Pentru al doilea an la rând, weekendul de pe circuitul Albert Park a fost anulat. În luna ianuarie, Marele Premiu al Australiei din Formula 1 fusese mutat din luna martie în luna noiembrie și ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 18-21 noiembrie la Melbourne.
De asemenea, nici Marele Premiu al Australiei din MotoGP nu va mai avea loc în luna noiembrie, așa cum fusese programat inițial. Din cauza restricțiilor și a provocărilor din punct de vedere logistic cauzate de pandemie, s-a luat decizia ca nici în 2021 să nu se organizeze Grand Prix-uri în Australia.
Formula 1
Raul Jimenez, back in business! Primul gol al mexicanului după accidentarea teribilă suferită la cap
ACUM 17 ORE
Președintele Australian Grand Prix Corporation, Paul Little, a declarat: "Suntem dezamăgiți că, pentru al doilea an la rând, fanii MotoGP și Formula 1 nu vor putea să îi urmărească pe cei mai buni piloți din lume pe circuitele Phillip Island și Albert Park".
Această decizie vine după anunțul prim-ministrului australian, Scott Morrison, care a dezvăluit noul plan național de combatere a pandemiei care intră în vigoare începând cu 14 iulie.
MotoGP a anunțat că va înlocui cursa din Australia cu revenirea pe circuitul de la Portimao, în timp ce Formula 1 încă nu a anunțat cum va ocupa golul lăsat de Marele Premiu al Australiei, existând mai multe opțiuni în acest moment, conform lui Stefano Domenicali, CEO Formula 1.
Formula 1
Cursă incredibilă în Marele Premiu de Formula 1 de la Soci. Ploaia a decis învingătorul
ACUM 17 ORE
Formula 1
Lando Norris, primul pole position din carieră, la Soci! Verstappen pleacă din ultima poziție
IERI LA 15:22