Lewis Hamilton și-a exprimat frustrarea pentru că necazurile Mercedes de la începutul sezonului au continuat și în prima zi la Melbourne. Septuplul campion mondial a terminat cu peste 1,2 secunde mai slab față de Carlos Sainz de la Ferrari în prima ședință de antrenamente și cu peste 1,5 secunde mai jos față de coechipierul lui Sainz, Charles Leclerc, în a doua sesiune.
Britanicul nu a ascuns faptul că a fost o zi grea pentru el și a dezvăluit că echipa se luptă să găsească o soluție la problemele cu care s-au confruntat campionii în exercițiu la constructori până acum în 2022.
Marele Premiu al Australiei
MP al Australiei | Dezastru pentru Max Verstappen: "Suntem deja la mile în urmă"
10/04/2022 LA 08:07
"A fost o sesiune dificilă. Nimic din ce am schimbat la mașină nu face diferența în acest moment, acesta este lucrul dificil. Intri foarte optimist și faci schimbări, dar nu apar și îmbunătățirile. Am făcut unele modificări mergând în P2 (a doua sesiune de antrenamente). P1 a fost mai bun, dar P2 a ajuns să fie puțin mai greu pentru mine. Nu știu de ce, este doar o mașină complicată. "

Lewis Hamilton: "Și atunci când faci o tură decentă, este cu 1,2 secunde mai jos față de adversari"

"Deocamdată nu putem face multe. Așa stau lucrurile, așa că trebuie doar să conducem cu ce avem. Este frustrant pentru că încerci să împingi și chiar și atunci când faci o tură decentă, este cu 1,2 secunde mai jos față de adversari, așa că este o situație foarte dificilă", a comentat Lewis Hamilton, potrivit Sky Sports.
George Russell nu a intrat în top 10 în nicio sesiune de antrenament. Pilotul de la Mercedes a dezvăluit cum diferitele schimbări de configurație nu au reușit să rezolve problemele cu care s-a confruntat, inclusiv alte probleme cu mașina în anumite puncte ale pistei Albert Park: "Nu suntem într-o poziție în care vrem să fim, sunt destul de multe mașini de mijloc în fața noastră și suntem destul de departe față de cei din frunte.
Cu siguranță ne descurcăm destul de rău în virajul 9. Probabil este cea mai serioasă problemă pe care am experimentat-o, dar este doar ceva cu care trebuie să ne confruntăm deocamdată."
La vârf, Max Verstappen a terminat în ambele ședințe după cel puțin o mașină Ferrari. Campionul mondial crede însă că mașinile Red Bull pot contesta din nou Ferrari în Australia, așa cum s-a întâmplat și în cursa precedentă din Arabia Saudită.
Olandezul în vârstă de 24 de ani a fost mulțumit de performanța mașinii sale în P1 și P2, dar a adăugat că a simțit că mai sunt multe de reglat pe parcursul weekendului.
"Suntem puțin mai departe de Ferrari, dar cred că ne putem apropia puțin. Sunt rapizi din nou, dar pe termen lung totul a fost destul de stabil și frumos, așa că sunt fericit pentru asta. Cu siguranță am făcut niște îmbunătățiri bune astăzi.Mâine nu se știe niciodată, dar adversarii par foarte puternici. Deci, avem puțin de lucru", a susținut Max Verstappen.
Marele Premiu al Australiei
Liveblog Marele Premiu al Australiei | Leclerc câștigă la Melbourne. Hamilton, depășit de Russell
10/04/2022 LA 04:34
Marele Premiu al Australiei
Leclerc: "Melbourne era un circuit pe care nu m-am simțit niciodată confortabil! "
09/04/2022 LA 10:43