Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Greșește Ferrari că renunță la Sainz în favoarea lui Hamilton? Cifrele care îl recomandă pe spaniol

Dani Morar

Publicat 25/03/2024 la 11:52 GMT+2

Ferrari face o mișcare extrem de riscantă la finalul acestui sezon. Va renunța la Carlos Sainz, cel care s-a impus în weekend în Marele Premiu al Australiei și va merge pe mâna lui Lewis Hamilton, britanicul care va pleca de la Mercedes după 7 titluri mondiale.

Lewis Hamilton e Carlos Sainz durante la conferenza stampa del GP del Bahrain 2024

Credit imagine: Getty Images

Carlos Sainz s-a impus în weekend în Marele Premiu al Australiei și a obținut prima victorie a sezonului. Pilotul Ferrari a beneficiat și de abandonul lui Max Verstappen în turul 4, dar asta nu îi scade din merite.
Totuși, Sainz rămâne liber de contract la finalul sezonului, iar Ferrari l-a anunțat deja că nu se mai bazează pe el. Asta pentru că Lewis Hamilton a semnat deja, urmând să o părăsească pe Mercedes, iar al doilea pilot al echipei va fi Charles Leclerc.
Jurnaliștii de la Mundo Deportivo se întreabă dacă nu cumva Ferrari s-a grăbit și a greșit odată cu această decizie. Deși venirea lui Hamilton este o lovitură de imagine fantastică, cifrele înclină spre actualul pilot din curtea italienilor.
Lui Carlos Sainz i-a luat foarte puțin timp să arate că Ferrari face o mișcare foarte riscantă renunțând la un pilot atât de valoros. Când a ajuns la Maranello, mulți s-au îndoit că ar putea lupta cu Leclerc și în prima jumătate a lui 2022 se poate spune că monegacul a fost superior.
În ciuda demonstrațiilor repetate că poate concura umăr la umăr cu oricine, Ferrari a ales să nu-i reînnoiască contractul și să semneze cu Hamilton pentru sezonul 2025. Nimeni nu se îndoiește de calitatea septuplului campion mondial, dar, pe de altă parte, există îndoieli legate de această decizie.
Pentru a da un pic mai mult context situației, în ultimele trei ocazii când Ferrari a reușit să câștige o cursă, totul s-a datorat lui Sainz.
Pentru a găsi ultima victorie a lui Leclerc, trebuie să mergem până la Marele Premiu al Austriei din 2022. De atunci, singurul care a câștigat cu o mașină non-Red Bull și singurul capabil să-l învingă pe Verstappen în ultimele 21 de curse este a fost Carlos. Și în 2024 este cu 7 puncte în spatele lui Charles Leclerc în clasamentul general, cu o cursă mai puțin.
Întrebat despre nivelul lui Sainz și dacă există vreun sentiment de regret, Fred Vasseur, managerul general al Scuderiei, nu a dorit să intre în detali: "Nu voi vorbi despre anul viitor. Am ajuns la un acord cu Carlos acum câteva săptămâni și ne concentrăm doar pe campionat și să nu vorbim despre viitor. Mai sunt douăzeci de curse de parcurs, adică douăzeci de oportunități de a câștiga. Trebuie să ne concentrăm pe asta", a spus șeful italian.

Carlos Sainz, după victoria din Marele Premiu al Australiei

Carlos Sainz a trecut printr-un adevărat "rollercoaster" în ultimele luni, după ce a aflat că nu va mai pilota pentru Ferrari din sezonul viitor, odată cu venirea lui Lewis Hamilton la Maranello.
Spaniolul a fost nevoit să se retragă de la Marele Premiu al Arabiei Saudite, din cauza apendicitei. Acesta a fost operat în urmă cu două săptămâni, iar astăzi a reușit să câștige în prima sa cursă de la revenire.
Pilotul Ferrari a profitat din plin de abandonul lui Max Verstappen, care a întâmpinat probleme ale frânelor. Sainz a avut o prestație dominantă, chiar și suferind din punct de vedere fizic, în urma intervenției de acum două săptămâni.
Pilotul care încă nu are asigurat locul în grila Formulei 1 din sezonul viitor a fost copleșit, după această călătorie încheiată în cel mai frumos mod posibil pentru el și echipa Ferrari: "A fost o cursă foarte bună, m-am simțit foarte bine pe circuit. E firesc să fiu puțin rigid, mai ales din punct de vedere fizic. Nu a fost cel mai simplu, dar am avut noroc să fiu mai mult sau mai puțin pe cont propriu.
Viața este nebună uneori, cu ce s-a întâmplat la începutul anului, cu podiumul din Bahrain, după care a urmat apendicita, dar și revenirea, odată cu victoria…e un rollercoaster, dar mi-a plăcut la maxim și sunt extrem de fericit", a declarat Sainz, conform site-ului oficial F1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol