Mercedes, care se află pe locul 3 în clasamentul constructorilor din Formula 1, a avut parte de un început dificil de sezon. Campioană în ultimele 8 sezoane, Mercedes a părut că nu poate ține pasul cu Red Bull și Ferrari în actualul sezon, dar lucrurile par să se schimbe, după cursa foarte bună a lui Lewis Hamilton de la Silverstone.
Septuplul campion mondial s-a clasat pe podium în Marea Britanie, după ce și în Canada, cu două săptămâni înainte, a încheiat cursa pe locul 3.
Înaintea Marelui Premiu al Austriei din acest weekend, Lewis Hamilton este extrem de încrezător în echipa sa și este convins că aceasta poate câștiga o cursă în acest sezon?
Marele Premiu al Austriei
Hamilton, Leclerc și Verstappen le cer șefilor din Formula 1 să ia măsuri împotriva abuzurilor
11/07/2022 LA 20:46
"E clar că nu ne place să gândim așa, dar simțeam că este o distanță mare față de ceilalți, știind progresul făcut de fiecare în parte. Pentru o perioadă lungă de timp am făcut mai multe schimbări care nu au îmbunătățit mașina.
Am făcut un pas bun în Barcelona, dar au urmat câteva curse dificile. Apoi am avut aceste două curse care au fost foarte bune și ne-au dat curaj, că suntem pe drumul cel bun și că această mașină are potențial.
Dacă mai muncim din greu puțin, sper că ne vom apropia de șansa de a câștiga o cursă. Chiar cred că putem câștiga o cursă anul acesta.
În Austria ne-am chinuit mereu, așa că va fi dificil să câștigăm aici, ținând cont de virajele de aici. Dar nu e imposibil. Sper să avem o surpriză plăcută, dar cred că mă înșel. Vom afla. Rămân încrezător, acesta este cel mai bun lucru, să rămâi pozitiv", a declarat Lewis Hamilton, potrivit Sky Sports.

Prezentarea Marelui Premiu al Austriei 2022

Austria, a doua etapă cu o cursă de sprint a sezonului

După o cursă nebună la Silverstone săptămâna trecută, "Marele Circ" se pregătește de revenirea pe Red Bull Ring. Odată cu revenirea în Austria, Formula 1 va avea parte de o nouă cursă de sprint.
Sezonul acesta, prima cursă de sprint a avut loc la Imola. Calificările, care vor decide grila de start pentru cursa de sprint de sâmbătă, vor avea loc vineri. În ceea ce privește cursa de sprint, aceasta va avea 100 de km și va stabili grila de start a cursei clasice de duminică.
Pe lângă punctele pe care le vor obține duminică, primii 8 piloți din cursa de sprint vor primi puncte în ordine descrescătoare, de la 8 la 1. A treia cursă de sprint din acest sezon va avea loc în Brazilia.
În acest moment, campionul din 2021, Max Verstappen, este lider în clasamentul piloților, cu 181 de puncte. Acesta este urmat de coechipierul de la Red Bull, Sergio Perez, cu 147 de puncte, în timp ce Charles Leclerc de la Ferrari se află pe locul al treilea, cu 138 de puncte.
Marele Premiu al Austriei
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei
09/07/2022 LA 16:58
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57