Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull câștigă cursa de casă, din Austria! Max Verstappen i-a dominat autoritar pe piloții Ferrari

Dani Morar

Actualizat 02/07/2023 la 17:34 GMT+3

Max Verstappen a câștigat și cursa de casă a celor de la Red Bull, impunându-se în Marele Premiu al Austriei. Campionul mondial a fost din nou magnific și a câștigat clar duelul cu piloții de la Ferarri, Carlos Sainz și Charles Leclerc.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a câștigat în Austria, după ce ieri reușise să se impună și în cursa de sprint. Red Bull are procentaj maxim în acest sezon și a abordat cursa de casă cu o strategie care nu le-a dat nicio șansă piloților de la Ferrari. Cu puțin timp înaintea cursei, oficialii Formulei 1 au anunțat că circuitul din Austria se va afla în calendar până cel puțin în 2030.
Max Verstappen a plecat ca din pușcă, fiind încurajat de fanii din tribune, iar Hamilton a urcat până pe locul 4. Cei de la Ferrari l-au atacat pe campionul mondial în primele viraje, iar Charles Leclerc a fost aproape de a prelua prima poziție.
Tsunoda a fost scos în decor în primul tur și a fost nevoit să intre imediat la boxe. La fel a pățit și Kevin Magnusen, cei doi ajungând pe ultimele locuri. Safety carul a intrat pe pistă, iar după un singur tur, piloții au fost chemați la boxe pentru a fi curățat circuitul.
În turul 14, Nico Hulkenberg a fost nevoit să abandoneze, după o problemă la motor. În același tur, Carlos Sainz le-a cerut celor de la Ferrari să îl lase să treacă în fața coechipierului său deoarece simțea că are viteză și s-ar putea apropia de Verstappen. Oficialii l-au refuzat imediat pe spaniol.
În turul 25, Verstappen a intrat și el la boxe, căzând până pe locul 3, în spatele piloților de la Ferrari, care au făcut schimbul de pneuri mai repede decât olandezul. Campionul mondial a trecut imediat de Carlos Sainz și era la 6 secunde de primul loc, ocupat de Leclerc.
Citește și:

Max Verstappen a câștigat și în Austria, în cursa de casă a celor de la Red Bull

10 tururi mai târziu, Verstappen a recuperat deficitul de timp din spatele lui Charles Leclerc și a trecut ușor de pilotul monegasc, atacând interiorul pe virajul 2.
Fernando Alonso a fost depășit de Sergio Perez, în turul 41, pilotul de la Red Bull urcând pe locul 5, după ce a pornit de pe locul 15. El a ajuns chiar până pe 2, însă a fost nevoit să intre la boxe și să ispășească o penalizare de 5 secunde.
Verstappen a oprit și el pentru a doua oară la boxe, dar a ieșit înapoi pe circuit tot pe primul loc, având un nou set de pneuri medii.
Max Verstappen a trecut primul linia de sosire și a obținut a 7-a sa victorie a sezonului și a 9-a pentru cei de la Red Bull, care nu au cedat încă în 2023. Sergio Perez s-a impus în celelalte două.
Clasament cursa de Formula 1 din Austria:
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Charles Leclerc
  • 3. Sergio Perez
  • 4. Carlos Sainz
  • 5. Lando Norris
  • 6. Fernando Alonso
  • 7. Lewis Hamilton
  • 8. George Russell
  • 9. Pierre Gasly
  • 10. Lance Stroll
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol