Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jenson Button, despre sezonul slab al lui Lewis Hamilton: "Poate redeveni competitiv, dar doar dacă vrea"

Alex Masgras

Publicat 08/06/2022 la 20:54 GMT+3

Lewis Hamilton nu a avut parte de un început de sezon așa cum și-ar fi dorit. De 7 ori campion mondial, pilotul lui Mercedes se află doar pe locul 6 în clasamentul piloților, dar Jenson Button crede că englezul poate reveni în top, dar numai în cazul în care își va dori și el acest lucru.

Jenson Button (L) and Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Jenson Button se gândește dacă nu cumva cariera lui Lewis Hamilton este pe final, după începutul dificil al acestui sezon de Formula 1. Septuplul campion mondial nu a avut parte de cel mai bun început de sezon, fiind la 75 de puncte de liderul Max Verstappen în clasamentul piloților. Mai mult decât atât, Hamilton a fost întrecut în majoritatea curselor din acest sezon de noul său coechipier de la Mercedes, George Russell.
Cele mai bune rezultate ale pilotului englez au venit în Bahrain (locul 3) și în Australia (locul 4). Jenson Button, fostul coechipier al lui Hamilton de la McLaren, crede că este dureros din punct de vedere mental pentru acesta, dar că are capacitatea de a redeveni competitiv:
"Cred că este o lovitură importantă pentru Lewis faptul că nu pilotează un monopost competitiv. S-a luptat pentru titlul mondial din 2014 până acum și a venit un coechipier tânăr, George Russell, care este și el competitiv. Deoarece George pilotează un monopost mai bun decât cel cu care era obișnuit la Williams, acest lucru îi dă încredere să dea și mai mult.
Toate acestea în timp ce Lewis nu mai are la fel de multă încredere în mașină, pentru a putea scoate tot din ea. Iar când ai câteva curse slabe la rând, atunci te doare din punct de vedere mental. E un sport în care mentalul contrează enorm, nu este doar fizic.
Lewis, așa cum îl știm, este unul dintre cei mai buni din lume, dacă nu chiar cel mai bun din lume în ceea ce privește pilotarea unui monopost de Formula 1. Va redeveni competitiv, dar doar dacă vrea. Asta este problema. Poate crede că este pe finalul carierei și vrea să facă altceva, cine știe. Dar Lewis, dacă are o mașină suficient de bună va câștiga curse", a declarat Jenson Button pentru The Chris Evans Show.
Citește și:

Lewis Hamilton, locul 6 în clasamentul piloților din Formula 1

După primele 7 etape ale sezonului din Formula 1, Lewis Hamilton se află pe locul 6 în clasamentul piloților, cu 50 de puncte. George Russell, coechipierul său din acest sezon de la Mercedes, se află pe locul 4, cu 84 de puncte, la un singur punct în fața lui Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari, ocupantul locului 5.
Liderul din clasamentul piloților este Max Verstappen, cu 125 de puncte. Campionul din sezonul trecut are un avans de 9 puncte în fața lui Charles Leclerc, care are 116 puncte, în timp ce Sergio Perez, cel care s-a impus în ultima etapă, la Monaco, se află pe locul 3, cu 110 puncte.
Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Azerbaidjan, pe circuitul stradal din Baku. Anul trecut, Sergio Perez a câștigat cursa de la Baku, cu Sebastian Vettel și Pierre Gasly terminând pe locurile 2, respectiv 3. Max Verstappen a abandonat în ultima cursa de la Baku, din cauza unei cedări a pneurilor, în timp ce Lewis Hamilton a greșit pe final și a încheiat în afara punctelor, pe locul 15.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo