Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen are treburi nerezolvate la Baku: "Anul trecut am fost ghinionist, e foarte simplu"

Alex Masgras

Actualizat 09/06/2022 la 17:06 GMT+3

Max Verstappen, liderul clasamentului piloților din Formula 1, revine la Baku, în Azerbaidjan, după ce anul trecut, pilotul lui Red Bull a fost nevoit să abandoneze, în urma unei cedări de pneu, în momentul în care se afla pe primul loc, cu doar câteva tururi înainte de final.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen vrea să își ia revanșa pentru abandonul de anul trecut de la Baku. În 2021, pilotul lui Red Bull era foarte aproape de a obține victoria în Azerbaidjan, dar toate speranțele au fost spulberate cu câteva tururi înainte de finalul cursei.
Un pneu al monopostului său a cedat pe linia de start/sosire, iar Verstappen a ajuns în parapet. A fost arătat steagul roșu, iar cursa a fost câștigată în cele din urmă de către Sergio Perez, coechipierul lui olandezului de la Red Bull, mexicanul profitând de greșeala lui Lewis Hamilton de la restart, care l-a costat nu doar victoria, dar și clasarea în puncte:
"Abia aștept să revin la Baku, avem câteva treburi de rezolvat acolo după ce s-a întâmplat anul trecut. Anul trecut am fost ghinionist, e foarte simplu. A fost un moment dureros, dar se întâmplă. Acestea sunt cursele... Avem mașini diferite, pneuri diferite și vom încerca din nou", a spus campionul mondial, potrivit ESPN.
Max Verstappen, după abandonul din 2021 de la Baku
Citește și:

Marele Premiu al Azerbaidjanului, una dintre cele mai interesante curse din calendarul F1

Marele Premiu al Azerbaidjanului a debutat în anul 2017, în timp ce prima cursă de la Baku din istoria Formulei 1 a avut loc în 2016, în cadrul Marelui Premiu al Europei. De atunci, circuitul stradal de la Baku a oferit momente memorabile, devenind unul dintre punctele de atracție ale fiecărui sezon din "Marele Circ".
Până acum, cele cinci curse care s-au desfășurat la Baku au oferit cinci câștigători diferiți. Prima cursă, cea din 2016, a fost câștigată de Nico Rosberg, fiind urmat de Daniel Ricciardo (2017), Lewis Hamilton (2018), Valtteri Bottas (2019) și Sergio Perez (2021). În 2020, Marele Premiu al Azerbaidjanului nu s-a desfășurat din cauza pandemiei de Covid-19.
După primele 7 curse ale sezonului, Max Verstappen este liderul clasamentului piloților, cu 125 de puncte. Campionul din 2021 este urmat de pilotul celor de la Ferrari, Charles Leclerc, cu 116 puncte, în timp ce Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull, se află pe locul 3, cu 110 puncte.
În ceea ce privește clasamentul constructorilor, Red Bull se află pe primul loc, cu 235 de puncte, fiind urmată de Ferrari, care a strâns în primele 7 etape 199 de puncte. Podiumul este completat de campioana ultimelor 8 sezoane, Mercedes, care a adunat până acum 134 de puncte.
Marele Premiu al Azerbaidjanului se va desfășura în perioada 10-12 iunie 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo