Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

MP al Azerbaidjanului: Hamilton și Vettel anunță că vor continua să spună lucrurilor pe nume

Andrei Nicolae

Actualizat 10/06/2022 la 16:40 GMT+3

Lewis Hamilton și Sebastian Vettel spun că vor continua să vorbească despre diverse probleme de interes general la nivel mondial, după ce președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a întrebat dacă ar trebui.

Sebastian Vettel and Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Șeful organismului de conducere al Formulei 1 a sugerat săptămâna trecută că piloții nu ar trebui să "își impună convingerile" altora.
Hamilton a spus că este important ca sportul să continue să fie o platformă "pentru a stârni mai multe discuții", potrivit BBC. Iar Vettel a spus că diversitatea și problemele de mediu sunt "mai mari decât noi, mai mari decât poate fi vreodată sportul".
Ben Sulayem a spus într-un interviu pentru GrandPrix247: „Vettel conduce o bicicletă curcubeu, Lewis este pasionat de drepturile omului și Lando Norris vorbește despre sănătătea mintală.
Toată lumea are dreptul să gândească și să spună ce vrea. Pentru mine, este vorba despre a decide dacă ar trebui să ne impunem credințele în ceva, peste sport, tot timpul. Sunt dintr-o cultură arabă. Sunt internațional și musulman. Să impun credințele altor oameni? În niciun caz. Niciodată!"
La o zi după publicarea interviului, el a părut să revină asupra remarcilor sale, postând pe Twitter: "Ca pilot, am crezut întotdeauna că sportul este ca un catalizator al progresului în societate. De aceea, promovarea durabilității, diversității este o prioritate cheie a mandatului meu. În același mod, prețuiesc angajamentul tuturor piloților pentru un viitor mai bun."

Hamilton și Vettel anunță că vor continua să spună lucrurilor pe nume

Hamilton și Vettel au fost deschisi în privința problemelor de diversitate în ultimii ani. Germanul a început, de asemenea, să susțină mediul înconjurător.
Vettel a declarat: "Este important să exprimăm și să menționăm aceste subiecte, să creștem gradul de conștientizare, să conștientizăm oamenii că există o mulțime de lucruri pe care le putem îmbunătăți". Comentariile au venit în conferința de presă oficială dinaintea cursei din acest weekend de la Baku.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo