Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen critică vehement și public noul format de curse sprint din F1

Marian Ursescu

Publicat 30/04/2023 la 09:59 GMT+3

"Renunțați!", le-a cerut el șefilor F1. "Sprintul este agitat. Nu este o cursă adevărată, ci mai degrabă un joc de noroc", a transmis pilotul de la Red Bull care a făcut o comparație haioasă și cu un meci de fotbal

Max Verstappen (Red Bull) - GP of Azerbaidjan 2023

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a cerut șefilor din Formula 1 să renunțe la "emoția artificială" a noului format de sprint introdus în acest weekend la Baku. În mod ironic, campionul mondial a fost pe partea cea mai colorată a cursei de sprint de sâmbătă, încurcându-se într-o ceartă pe pistă și în afara ei cu George Russell.
După ce a terminat pe locul trei, în spatele lui Sergio Perez și Charles Leclerc, Verstappen a luat în vizor programul care a fost adoptat în unanimitate de FIA, Formula One Group și echipe abia săptămâna trecută. În cadrul acestuia a fost adăugată o a doua sesiune de calificări pentru a determina grila de start. Calificările pentru marele premiu propriu-zis au avut loc vineri.

E ca și cum ai 3-0 la fotbal, dar scorul se resetează

"Este important să ne întoarcem la ceea ce am avut și să ne asigurăm că fiecare echipă poate lupta pentru o victorie. Asta este ceea ce trebuie să încercăm să urmărim și nu să implementăm această emoție artificială. Sprintul este agitat. Nu este o cursă adevărată, ci mai degrabă un joc de noroc. Voi avea mai mult succes în Las Vegas când voi merge la cazinou. Îmi place să concurez, sunt un pilot pur, iar acest lucru este mai mult pentru spectacol", a declarat Verstappen.
El a continuat în stil ironic. "Seamănă cu un meci de fotbal, când o echipă câștigă cu 3-0 și apoi, dintr-o dată, se resetează la 0-0 și o iei de la capăt. Mi se pare inutil". Verstappen a adăugat: "M-am plictisit în calificări, sâmbătă, ca să fiu sincer.
"Îmi place să am o singură calificare în care să pui totul în ea. Am făcut asta vineri, ceea ce mi-a plăcut, iar apoi a trebuit să o facem din nou sâmbătă și am zis: <Doamne, încă o calificare>. Pur și simplu nu-mi place asta".
După cursa de sâmbătă, majoritatea piloților au aprobat cu prudență noul program, care va fi în vigoare în cele cinci weekenduri rămase pentru cursele de sprint, următorul fiind în Austria, pe 2 iulie.

Pole position pentru Leclerc

Monegascul Charles Leclerc a fost cel mai rapid în calificările de vineri și va pleca din pole position în cursa de azi. Este cel de-al 19-lea pole-position din carieră pentru Leclerc și al treilea pe care îl obține pe circuitul de la Baku, în ultimii trei ani. Cursa va fi astăzi, de la ora 14:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol